Tri kola prije kraja natjecanja u Prvoj B domaćoj ligi, kuglači Zadra osigurali su povratak u društvo najboljih hrvatskih kuglačkih momčadi, odnosno u Prvu ligu gdje će se natjecati od iduće sezone, piše Sport023.

Plasman u viši rang naši su kuglači potvrdili pobjedom u 15. kolu na gostovanju kod Željezničara od 7:1, odnosno 3499:3156 u poenima.

Pobjede za Zadar u svojim su dvobojima upisali Stanko Čota, Mario Baljak, Josip Karetlo, Marko Jeličić i Marin Colić, a dogodilo se nakon dugo vremena da je svoj meč izgubio Luka Ukalović.
Evo što je po završetku dvoboja za portal Sport023 izjavio Stanko Čota:

"Odigrali smo rutinski i pobijedili bez problema. Nedostajao nam je samo jedan poen za 3500 poena ali i bez toga smo odigrali jednu stvarno dobru utakmicu. Sad smo ponovno u Prvoj ligi i neka nam je sretno."

Ljubitelji kuglanja u Zadru tako će nakon dvije godine od iduće sezone na Mocirama opet imati priliku gledati najbolje hrvatske kuglače i momčadi. Za službenu potvrdu plasmana u Prvu ligu kuglači Zadra morat će ipak pričekati još tri kola. A u prvom od njih na svojim će stazama dočekati momčad Bojovnika iz Trilja.