Nenastupanjem Krešimira Crnkovića u subotnjem klasičnom ski-maratonu na 50 kilometara, jedini hrvatski predstavnici na borilištima ZOI-ja u Pjongčangu bili su naši bobisti.

Pretposljednjeg dana Igara bob četverosjed u sastavu Dražen Silić, Mate Mezulić, Antonio Zelić i Benedikt Nikpalj odradio je dvije utrke i nakon njih zauzima 28. mjesto od 29 posada, koliko ih je startalo. 

- To je tu negdje u odnosu na naš rejting. Žao mi je samo Zelića, ozlijedio se u prvoj vožnji, stradali su mu mišići zadnje lože na nozi i sada smo u problemima jer i rezerva Đulijano Koludra ima veliki hematom na nozi, zarađen na treningu. Zelić tvrdi da će stisnuti zube i nastupiti pod injekcijama, a još danas moramo o tome odlučiti - kazao je izbornik Ivan Šola.
Hrvatski četverosjed u obje je vožnje bio 28., iza njega je ostala samo rumunjske posada. Zaostatak za vodećim Nijemcima je 3.27 sekundi.

- Šteta za ozljedu Antonija Zelića... Duboko sam uvjeren da bismo bili za pet, šest mjesta bolji da mu se to nije dogodilo - izjavio je iskusni Mate Mezulić.

Treća vožnja na rasporedu je posljednjeg dana ZOI, u nedjelju u 9.30 (odnosno 1.30 po hrvatskom vremenu), a nakon toga će 20 najboljih posada u borbu za medalje.