Stipe Žunić i Maja Perinović najbolji su sportaši Zadarske županije u tradicionalnom izboru Zadarskog lista, 24. po redu, što se danas održao u HNK Zadar. Žunić i Perinović zasluženo su pobijedili u jakoj konkurenciji, budući da su postigli značajne rezultate na nacionalnoj i međunarodnoj razini, što se posebno odnosi na Žunića, koji je na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojio brončanu medalju hicem od 21,46 metra.

Nagradu za sportaša godine dodijelio je gradonačelnik Branko Dukić, a u ime Stipe Žunića pehar je preuzeo njegov otac Zdravko.

- Čestitam svim nagrađenim sportašima na njihovim uspjesima. Grad Zadar kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta za treninge sportaša, u zadnje vrijeme ulažući u uređenje terena na Višnjiku. Uskoro ćemo pozvati trkače na trim stazu, a i ispuniti obećanje koje sam dao Stipi Žuniću da ćemo obnoviti bacalište kugle. Potičemo i promoviramo sport koliko god je to u našoj moći, i to ćemo nastaviti i ubuduće kroz ulaganja u infrastrukturu i podršku našim klubovima, istaknuo je gradonačelnik.

Maja Perinović na Europskom prvenstvu u Danskoj osvojila je povijesni plasman na 10. mjesto među 86 najboljih europskih mladih biciklistica. Od 2011. Maja je je najuspješnija natjecateljica Biciklističkog kluba Zadar sa 16 osvojenih državnih medalja, od čega je 9 puta bila državna prvakinja.

U momčadskoj konkurenciji pobijedile su perjanice zadarske košarke - KK Zadar i ŽKK Zadar. Nakon dugo vremena košarkaši godine su pokazali da su sportski ponos grada. U ABA ligi dugo su bili u igri za završnicu, upravo igraju Kup Krešimira Ćosića gdje se nadamo najbolje, a u domaćem prvenstvu su izjednačeni na vrhu s Cedevitom.

Nada godine je atletičarka Matea Čerina, koja je prošle godine postala prvakinja Hrvatske u dvorani u konkurenciji mlađih kadetkinja u skoku u dalj i utrci na 60 metara, s postavljenim rekordima u obje discipline. Nagrada Mile Filipi uručena je Lucijanu Valčiću, treneru zlatne generacije Košarkaškog kluba Zadar i čovjeku koji je odgojio mnoge zadarske košarkaše u Školi košarke KK Zadra.