Košarkaši Sveučilišta u Zadru u svom premijernom nastupu u Drugoj muškoj ligi - jug pobijedili su u Trilju ekipu Cetine rezultatom 100 : 69. Na vrućem terenu u Trilju košarkaši Sveučilišta u Zadru su odlično krenuli u utakmicu i u prvoj četvrtini poveli s 13 koševa prednosti, da bi se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 52 : 26.

Do kraja utakmice ekipa Sveučilišta u Zadru je s brzom igrom i odličnim šutom za tri poena (15 trica) kontrolirala utakmicu i mirno je privela kraju te ostvarila vrijednu pobjedu na uvijek teškom terenu u Trilju.

Kapetan ekipe Marko Atelj s Odjela za ekonomiju predvodio je ekipu s 22 poena, dok su odličnu utakmicu odigrali Nikola Jadrijev s Pomorskog odjela koji je postigao 20 poena (4 trice) i Matej Segarić s Odjela za ekonomiju sa 17 poena (5 trica).

Sljedeću utakmicu košarkaši Sveučilišta u Zadru igraju pred svojim publikom u Zadru protiv ekipe Sonik Putamike u subotu 11. 11. u 19:30 u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku (dvorana br. 3).

Utakmicu najavljuje Niko Marin s Odjela za ekonomiju koji se iskazao svojom borbenošću i pistupom na utakmici u Trilju:

- Nakon teškog gostovanja u Trilju, gdje smo pravim pristupom i odličnom igrom došli do vrijedne pobjede, čeka nas pravi gradski derbi protiv ekipe Sonik Puntamika.
Iako je u ekipi Sonik Puntamika nekoliko bivših prvoligaških igrača, mi smo pokazali u Trilju da imamo znanje i odlučnost te očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu.
Također, pozivam sve kolege studente i studentice da nas dođu podržati u subotu u gradskom derbiju.

CETINA TRILJ - SVEUČILIŠTE U ZADRU 69 : 100
(12 : 25, 14 : 27, 21 : 20, 22 : 28)

SVEUČILIŠTE U ZADRU

Bašić 8, Sunara, Atelj 22, Purić 11, Erslan, Marin 3, Bobaček 3,
Paleka 9, Prša 7, Jadrijev 20, Zelanto, Segarić 17.
Trener: Rajko Vidaković