ZADAR - Nakon rujanske godišnje skupštine, krajem studenog održat će se glavna skupština Košarkaškog kluba Zadar, sportskog dioničkog društva.

Na toj skupštini donijet će se odluka o izmjenama pojedinih odredbi Statuta društva, usvojenog 2014. godine.- S izmjenama se išlo zbog povećanja sastava Nadzornog odbora za još dvojicu članova. Do sada ih je bilo 7 a nakon te odluke bit će ih 9 članova. S tim da kada se oni izaberu, bit će potrebno ponovno sazvati skupštinu na kojoj će se potvrditi njihovo imenovanje, pojasnio je Ivan Mijolović, predsjednik Noadzornog odbora KK Zadar.
Obećanje je to koje je gradonačelnik Branko Dukić dao udruzi navijača Tornado, ali zbog objektivnih okolnosti kao što je poplava, još se nije provelo u djelo.
Što će se s tim dobiti, pitali smo predsjednika NO? - Na još većoj transparentnosti kluba prema zainteresiranoj javnosti. Kao što smo na prošloj sjednici Gradskog vijeća podnijeli financijski i druge izvještaje o radu i poslovanju KK Zadar, podsjetio je Mijolović koji je kao pročelnik za financije ali i kao predsjednik NO ima izrazito ozbiljan i otvoren pristup.
U prošlom sazivu NO bilo je šestero članova, nakon što je jedan član prije više od dvije godine podnio ostavku.

Jedna od odredbi Statuta koja se mijenja je i ta kako „Članovi Nadzornog odbora društva mogu imati pravo na nagradu za njihov rad koja je primjerena poslovima koje obavljaju i stanju Društva, a visinu koje određuje Glavna skupština". To je bilo i prije ali se nikada nije primijenilo, kazao je novi predsjednik NU. Tako će, obzirom na stanje u klubu, bez nagrade ostati i novi, stari članovi NO u kojem je dopredsjednik Luka Kolanović iz Tankerske plovidbe, a članovi su Edi Perović, Tomislav Čukelj, Neven Klarin, Dario Mamić (Tommy) i Igor Crnobrnja (Crodux).

Oni su predstavnici vlasnika - Grada Zadra i sponzora.