U norveškom Bergenu vožena je utrka Svjetskog prvenstva u ženskoj juniorskoj kategoriji na stazi dužine 76,4km, na kojoj je  Maja Perinović zauzela je 45. mjesto.

Mlada Zadranka, članica BK Zadar bila je jedina Hrvatica u konkurencije 92 najbolje juniorke iz 38 zemalja svijeta. Utrka je kao što je i profil staze najavljivao bila izuzetno teška s nekoliko ošrih kratkih hupsera te jednim zahtjevnim brdom na sredini kruga na kojem se ženski juniorski peloton iz kruga u krug selekcionirao. Maja je izdržala dvije trećine utrke sa vodećom skupinom, no tempo uspona u trećem krugu je bio prejak i do cilja na kraju četvrtog kruga zaostatak za vodećima joj se popeo na skoro 9 minuta što je bilo dostatno za 45. mjesto. Uvjerljivu pobjedu odnijela je Elena Pirrone iz Italije koja je naslovu svjetske prvakinje u vožnji na kronometar osvojenom prije par dana pridodala i ovaj svjetske cestovne juniorske prvakinje.

Sutra u juniorskoj muškoj utrci nastupa drugi hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu u Bergenu, Viktor Potočki, kojem također želimo što bolji plasman.