Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu, vanjsko metno kolo WA720 održat će se u subotu, 23. rujna 2017. godine, na terenu NK „Dalmatinac", Crno - Zadar. Natjecanje ovog kalibra prvo je koje održava Streličarski klub „Zadar" te se očekuje preko 120 natjecatelja.

Klub postoji sedam godina i do sada je bio organizator dvaju natjecanja u streličarskom sportu međunarodnog karaktera. Dobne kategorije u kojima će se streličari natjecati na Državnom prvenstvu su kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori, seniorke i seniori te veteranke i veterani. Stilovi u kojima će se ogledati natjecatelji su zakrivljeni luk, složeni luk, goli luk, standardni luk, dugi luk i instinktivni luk.

SK „Zadar" prvenstveno okuplja ljubitelje streličarstva, djecu, mladež i odrasle osobe. Trenutno broji oko 40 članova i broj zainteresiranih konstantno raste. Među članovima Kluba jaka je želja za radom s mlađim dobnim kategorijama, stoga će se natjecateljski kadar u skoro vrijeme pojačati sa kadetskim ekipama i ekipama mlađih dobnih kategorija do 14 godina starosti.

Zanimljiva je činjenica da je streličarstvo aktivnost za cijelu obitelj, prema individualnim preferencijama i potrebama. Razne vrste lukova zadovoljit će različite želje pojedinaca; od tradicionalnog ili dugog luka (longbow), pa do zakrivljenog (recurve) - jedina vrsta luka dopuštena na Olimpijskim igrama - te složenog (compound) kao produkta tehnološkog doba. Jedan je od rijetkih sportova koji na istu liniju stavlja sve svoje natjecatelje, bez obzira na dob, spol, fizičku spremnost i/ili eventualne tjelesne teškoće.

Nakon Državnog prvenstva slijede pripreme i početak dvoranske sezone 2017./2018. godine.