Ovogodišnje izdanje Vakanze započelo je utakmicom Clash of the Titans, u kojoj su se prvi put susrele legende hrvatskog vaterpola i selekcija Vakanzinih "antivaterpolista i neplivača". Utakmica je završila bez pobjednika, rezultatom 12:12, međutim pobjednici su bili ovaj put svi, obje ekipe, gledatelji, zadarski vaterpolo i sport.

Za utakmicu Clash of the Titans, organizatori su angažirali i prijenos uživo. Vodio ga je Profesor s Radija 057, koji je uz rock repeticije, pokazao umješnost u vođenju vaterpolo utakmice. Publika na rivi uživala je, smijala se i sama sudjelovala u približavanju tog sporta široj javnosti. Doznajemo da su oduševljeni bili gosti - osobito zlatni olimpijac Dubravko Šimenc, koji je uživao u „parlativi" našeg Prte. Bila je to "ekstravakanza".

Organizatori se sada okreću redovnom turniru, koji počinje u ponedjeljak 24. srpnja. Prijave traju do 22. srpnja, a pravo nastupa imaju svi igrači koji nisu igrali u službenim utakmicama regionalne lige, prve lige (ne samo u HRV), nižih seniorskih liga (zadnjih 7 godina), te oni koji nisu bili aktivni u mlađim kategorijama (zadnjih 7 godina). Svaka momčad može imati najviše 2 bivša igrača uz gore navedene uvjete (npr. dva igrača koji su ubilježili zadnji nastup za seniore VK Zadar prije 2010.g.).

Pobjednika očekuje putovanje za cijelu momčad, a za vrijeme turnira pripremljene su i mnoga druga iznenađenja.