U utakmici 24. kola ABA lige Zadar je pobijedio Cibonu košem Maja Kovačevića u posljednjoj sekundi 85-84. Nakon toliko izgubljenih utakmica s jednim poenom Zadru se konačno osmijehnula sreća.

Velika je ovo pobjeda Zadra koja ga ostavlja u igri za ostanak u ABA ligi, a stigla je nakon serije nezgoda koje su momčad Aramisa Naglića pratile tijekom utakmice.

Cijelo drugo poluvrijeme Zadar je odigrao bez ozlijeđenih Jakova Vladovića i Lovre Bašića te je ulogu organizatora igre preuzeo Yannick Franke.

Cibona je to znala iskoristiti. Na otvaranju treće četvrtine pobjegla je na 7 razlike, Činil se kako je to kapital koji je dovoljan za pobjedu Zagrepčana jer su Zadrani do poena stizali teško, uglavnom pod ptitiskom i u individualnim akcijama,

Nekako su se Zadrani približili na jedan poen zaostatka, no raspoloženi Reynolds je povukao Zagrepčane prema novoj prednosti od sedam poena (65-72) nepunih sedam minuta prije kraja.

Nakon time outa mjesto play makera preuzeo je Mislav Brzoja, kao i obrambene zadatke na Reynoldsu.

Agresivnijom igrom Zadar je za minutu i pol okrenuo utakmicu i rezultat u svoju korist te serijom 10-0 stigao do 75-72.

Uslijedila je serija trica. Reynolds je u tri Cibonina napad zabio tri puta, Zadar je to pratio preko Kovačevića i Brzoje do 81-81. Sedamdesetak sekundi prije kraja Bošnjak je tricom doveo Cibonu na 81-84. Cibona je imala napad i 37 sekundi do kraja. Zadar se obranio i preko Krajine stigao do 83-84. Žorić je izgubio loptu na jednoj, Barać na drugoj strani. Žorić ponovno griješi, ovaj puta promašuje otvoreni šut, a Zadar kreće u završni napad kojeg šutom za tri poena neuspješno završava Ivan Ramljak. Lopta se kroz šumu ruku i nogu dokotrljala do Maja Kovačevića koji uz zvuk sirene koja označava kraj utakmice zabija za pobjedu koja Zadrane ostavlja u igri za ostanak u regionalnoj ligi.

Kovačević je tako postao junak zadarske pobjede, no najzaslužniji čovjek za slavlje koji je vukao i držao priključak u trenucima kada je Cibona mogla prelomiti utakmicu na svoju stranu je Boris Barać.

S osam pobjeda Zadar se na ljestvici izjdnačio s MZT-om i Mornarom. Krka je ostala usamljena na začelju sa sedam pobjeda.

Nakon utakmice igrači Zadra su se priključili fešti u Jazinama.