Negdašnji vođa Tornada i počasni predsjednik zadarske navijačke udruge Boris Marin, poznatiji među Zadranima kao Boro Poštar poslao nam je svoj osvrt na trenutačno stanje u KK Zadar.

Prenosimo ga u cijelosti:

- Jutros sam se probudija malo tužniji no što je to uobičajeno. Ovaj put za to je krivac naš KK Zadar. Ne zbog toga što moj i vaš Zadar nije ni sa jednim slovom više onaj nekadašnji Zadar ni po jednom atributu koji ga je prije krasio. Od njegove borbene igre, pa sve do atmosfere u dvorani, navijanja i svega onog po čemu smo bili oddavnina poznati.

Danas je nažalost naš Zadar dotakao dno dna. Eto i sinoć smo u svojoj dvorani izgubili od tamo neke slovenske Krke. I sluzbeno se zabetonirali! Zadnji smo na tablici. No, nije to razlog mog javljanja.

Razlog je kudikamo veći. Sićate se dragi sugrađani prošle godine kada smo u Zadarskom listu moj prijatelj Marko Butić Bute i ja povodom smrti naše zadarske legende Bruna Marcelica upozorili javnost jer se njegov matični klub KK Zadar nije ponašao dolično prilikom njegove smrti.

Pa smo tada Bute i japreko medija upozorili cjelokupnu zadarsku javnost, a sve iz razloga kako se to više ne bi ponovilo. Nažalost, ponovilo se. Sinoć na utakmici u Krešinoj dvorani, zadarskoj, ljudi moji ponovilo se.

Dan uoči utakmice na Gradskom groblju oprostili smo se od mladog čovika, nekadašnjeg košarkaša i igrača našeg Zadra, Zadra koji je i na samoj sahrani po tko zna već koji put pokazao i dokazao svoju nesposobnost i neznanje da se i u takvim tužnim situacijama bar propisno oprosti od svojih nekadašnjih igrača koji su u raznim periodima njegove dugogodisnje povijest na sebi nosili njegov i naš sveti dres.

Sinoć počinje utakmica, nema ni minute šutnje, igrači izlaze na parket bez crnog flora na sebi??? Neeeeeeee, prijatelji ne! Talav gaf i sramota se ne može i ne smije dogoditi jednom renomiranom klubu kao što je Zadar. Nažalost dogodilo se.

A nije se samo dogodilo jučer. Dogodilo se i prije godinu dana. Dogodilo se i prije tri, četiri, pet godina, dogodit će se i ubuduće, događat će se dok god u klubu i oko kluba budu janjičari, došljaci, oni koji nisu Zadrani, oni koji Zadar ne osjećaju u sebi i oni koji i ne znaju ili ne žele znati tko je sve nekada na sebi nosio sveti dres Zadra.

Zar smo mi, prijatelji dragi i sugrađani, došli na taj nivo da nam klupsku politiku vodi jedan Pupe Kalapač, bivši nogometaš Zadra, današnji Kalmetin potrčko i venjalica ??? Onda sva ostala ergela iz tog društva što na utakmicu dolaze masni od jagnjetine i smrde po kapulici i dive se kad netko od naših igrača da tricu, kako oni kažu, "supoooo centra". Je li takvi nama odlučuju kome će biti, a kome neće biti minut šutnje? Pitam vas ja sugrađani dragi dokle tako??? Dokle i koliko to trpiti? Iskusan sam, imam godina i nikad ne falim u prognozama. Mislim i siguran sam u to, još sasvim malo, jer dosta je bilo kurvina pira. Naljutili ste ovaj put i izazvali Boru Poštaram vratit će vam se s kamatama, napisao je Marin u svom obraćanju javnosti.