ZADAR- Na Trgovačkom sudu u Zadru objavljena je presuda sutkinje Ane Markač, kojom se nalaže Nogometnom klubu Zadar da u roku od 15 dana zagrebačkoj tvrtki Adriatica. Net  preda  novoizgrađenu zgradu s zemljištem, površine 709 m2.
Tvrtka Adriatica. Net (u vlasništvu Agrokora, Slobodne Dalmacije, Croatia osiguranja, Hanza medie) tužila je NK Zadar da su nezakonito uzurpirali njihovo vlasništvo.

Na njihovu tužbu u ime NK Zadar odgovorilo je odvjetničko društvo Korljan, navodeći
kako je upis tužitelja kao vlasnika nekretnine proveden nezakonito.
Sporna zgrada s pripadajućim zemljištem sastavni dio nogometnog stadiona na Stanovima, objasnio je odvjetnik Korljan. U njoj da se nalaze prostorije neophodne za funkcioniranje nogometnog stadiona - kotlovnica, sanitarni čvorovi, svlačionice, klupske prostorije, te je kao takva kao cjelina neraskidivo povezana s drugim dijelovima nogometnog stadiona. NK Zadar taj prostor zakonito koristi, jer prema Zakonu o sportu, Nogometni stadion u sklopu kojega je i ta zgrada predstavlja javnu sportsku građevinu, koja može biti u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, odnosno Grada Zadra.
Korljan je naveo pravni slijed vlasništva prema kojem je 1990. godine utvrđeno da bi pravni slijednik NK "Zadar", dakle, nogometnog kluba, bio UTP "Zadarkomerc" kojeg je osnovao Ante Jurjević. Oni su upisali vlasništvo zgrade, koju su založili zbog kredita u korist Croatia osiguranje. Kada Zadarkomrec nije vraćao kredit Croatia osiguranje su se upisali kao vlanici. A Croatia osiguranje jedan je od osnivača Adriatica. Net, tvrtke koje se bavi nekretninama.

Odvjetnik Andrej Korljan otkriva kako je „naknadno predmetnom nekretninom Croatia osiguranje očito raspolagao u korist tužitelja (Adriatica net), a tužitelj da je nekretninu založio na ime osiguranja plaćanja obveze kredita prema HBOR-u.

Spor se vodi već godinama, pa tako i parnica oko stadionske zgrade vodi se i na Općinskom sudu gdje preinačenom presudom dosuđeno u korist Croati osiguranja a na štetu NK Zadar.

Tijekom suđenja na Trgovačkom sudu, Sud je po prijedlogu tuženika, dopisom 2013. godine Grad Zadar obavijestio o konkretnoj parnici .Grad Zadar se nakon šest mjeseci podneskom o očitovao se kako nema pravni interes da stupi u parnicu na strani tuženika - NK Zadar.

Sud je u cijelosti prihvatio tužbeni zahtjev budući je utvrdio kako je tužitelj tijekom postupka dokazao da je vlasnik sporne nekretnine, a što proizlazi iz priloženog zemljišnoknjižnog izvatka. Nogometni klub Zadar tijekom postupka nije dostavio dokaze iz kojih bi proizlazilo da se predmet vraćanja u posjed ne može odvojiti od sportskog objekta zbog čega bi vraćanje u posjed bilo nemoguće.

Kada će i hoće li do njega doći, odgovor znaju u NK Zadar. Na presudu se može uložiti žalba Viskom trgovačkom sudu.