Ovaj vikend u subotu 1.10.2016.g. u Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu održan je jiu-jitsu turnir pod nazivom „Croatia National Pro Jiu-jitsu Championship".

Turnir je organizirao jiu-jitsu klub „Black Dragon" iz Zagreba sa UAEJJF-(Ujedinjeni Arapski Emirati Jiu-Jitsu federacijom).

Pored osnovnih nagrada ovaj turnir je osigurao i osam paketa nagrada za apsolutne muške i ženske kategorije. Nagrada za pobjednike apsolutne kategorije je besplatna povratna karta za Abu Dhabi sa punim smještajem i registracijom na „2017 Abu Dhabi World Professional Jiu-jitsu Championship" u travnju 2017.godine.

Na ovom turniru su nastupala sedmorica natjecatelja jiu-jitsu kluba Zadar i to Lovre Jurin (ljubičasti pojas) koji je u kategoriji do -85 kg uzeo zlatnu medalju dok je u apsolutnoj ispao u drugom kolu.

Tin Vuksan je u kategoriji (plavih pojaseva) -94 kg uzeo srebrnu medalju i tako izborio nastup u apsolutnoj kategoriji gdje je ispao u drugom kolu.

Bruno Vuksan-Ćusa je u kategoriji (ljubičasti pojas -94 kg) uzeo brončanu medalju a u apsolutnoj kategoriji je ispao u drugom kolu.

Tomislav Ramić je u kategoriji (smeđi pojas -85 kg) osvojio drugo mjesto dok je u apsolutnoj kategoriji ispao u prvom kolu.

Borna Ramić
je u kategoriji (smeđi pojas -77 kg ) osvojio treće mjesto nakon čega je nastupao u apsolutnoj kategoriji te došao do finala gdje je izgubio glavnu nagradu te ostao na srebrnoj medalji.

Antun Račić
inače član MMA Fight kluba „Gladiator" iz Dubrovnika je nastupao za jiu-jitsu klub „Zadar" te u kategoriji (plavi pojas -77 kg) i apsolutnoj kategoriji osvojio zlatnu medalju te dobio nagradni paket putovanje u Abu Dhabi što je izniman uspjeh za ovog mladog borca.

Za jiu-jitsu klub Zadar je još nastupao i Jakov Jović u kategoriji (ljubičasti pojas -77 kg) ovaj put bez uspjeha.