Izuzetno zanimljivo bilo je 5. kolo zadarske Open water lige na 1500 metara, koja je ponudila najuzbudljiviju završnicu ove godine.

Pobjedu je odnio 47-godišnji Siniša Staničić s vremenom 19,21, dok su sekundu sporiji bili mladi (2001.) Josip Budak i Marko Radović, a još sekundu iza njih stigao je godinu dana mlađi Božo Puhalović.

Staničić je nakon prvog kruga bio na četvrtom mjestu, da bi na početku drugog kruga sustigao vodeći trojac, pojačao tempo, malo se odvojio od konkurencije i iskusno priveo utrku kraju. Peti je s vremenom 19,46 bio Karlo Vukić, koji je bio za sekundu brži od Dražena Adžića.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Petra Sabo s vremenom 20,02, a iza nje stigle su Petra Rudić (21,20), Marija Dora Bačić (21,22) i Tonka Krstić (21,23).

U utrci dječaka na 300 metara (Baby ZOWL) slavio je Adrian Šaponja, ispred Piera Baila, Andrije Momčilovića i Alena Grabovca, a kod djevojčica je najbrža bila Lea Ikić, ispred Rite Herceg, Dunje Krpine i Petre Flegar. U utrci Women s no rules na 750 metara prva je bila Vanja Petrović, a druga Suzana Radović.

Nakon pet kola u ukupnom poretku ZOWL-a u muškoj konkurenciji vodi Dražen Adžić, ispred Josipa Budaka, Bože Puhalovića, Nike Vlatkovića i Marka Radovića, a u ženskoj Petra Sabo, ispred Petre Rudić, Nike Kotlar, Ivane Radović i Antonele Šimičević.

U subotu, 20. kolovoza, na bazenu Kolovare na rasporedu je zaostalo 3. kolo Lige, a dan kasnije, u nedjelju, 6. kolo. Kao i uvijek, dobrodošli su svi plivači i rekreativci.