˝Sve još izgleda nestvarno˝ - kaže nam Jakov Delija, mladi Bibinjac koji trenutno živi svoje snove, naime on je između ostalih proglašen jednim od najboljih igrača kampa Real Madrida, koji se proteklog proljeća održao u Biogradu na Moru. 

Sada će trenirati i uživati u pravom kampu u srcu Španjolske na travnjaku svog omiljenog kluba. Općina Bibinje pomogla je skromnom donacijom jer u Madrid idu i roditelji mladog Jakova koji troškove smještaja i putovanja moraju platiti iz vlastitog džepa.

- Sve je počelo iz novina, pročitali smo da se taj kamp otvara u Biogradu i prijavili smo ga preko interneta, baš tako smo i saznali da je on jedan od najboljih. Jako smo ponosni - rekao nam je Ante Delija, koji je i sam uzbuđen zbog putovanja u Madrid.

Jakov će biti smješten u poznatom parku Valdebebasu, kompleksu koji ima površinu od oko 1 200 000 m2.

- Ovo putovanje u Real Madrid je najveća motivacija što on može iskušati na svojoj koži. Bit će mnogo klubova koji gledaju jako ozbiljno na dijete koje je bilo odabrano za put u Real Madrid, jer je to odskočna daska za igrače, a i drugi klubovi žele vidjeti što je Real Madrid vidio u vašem djetetu - piše u pismu roditeljima koje potpisuje slavni španjolski agent Josep Maria Minguella.

Brojni sumještani s ponosom su ispratili mladog Jakova koji se treba dokazati pred zahtjevnom publikom ali i pred jakom konkurencijom, on ipak ima jednu skromnu želju - upoznati Luku Modrića.