U četvrtak 7. travnja igra se utakmica 2. kola košarkaške Lige za prvaka između Kvarnera i Zadra. Na jutrošnjoj konferenciji za novinare trener Zadra Ante Nazor najavio je tešku utakmicu.

- Moramo biti pripravniji i pristup mora biti bolji nego u Zagrebu protiv Cibone. Potrebno je popraviti skok i povećati broj napada kojih je u Zagrebu bilo svega 61. To nije adekvatno našem talentu i kvaliteti. Isto tako nužno je paziti njihov vanjski šut. Moramo ih natjerati da prime loptu u poziciji gdje nisu naučili realizirati i od prvog momenta suprotstaviti im se jakom i agresivnom igrom po cijelom terenu, kazao je Nazor.

Prošla sezona i poraz u Rijeci veliko su upozorenje njegovoj momčadi.

- Moji momci moraju shvatiti da ako ne uđeš 100 posto da možeš izgubiti od svakog u ovoj ligi. Mi moramo ići maksimalno. Nemamo kvalitetu da možemo kalkulirati u bilo kojoj utakmici, situaciji ili duelu.

Upitan mogu li igrači u rotaciji koja je smanjena zbog ozljeda izdržati ritam utakmica svaka tri dana odgovorio je:

- Da su određeni igrači igrali u Zagrebu u ritmu koji sam zahtijevao, sigurno ne bi bilo poraza od Cibone. Oni se nisu potrošili, pa ne mogu objektivno reći kako će tko izdrža ovaj ritam. Rekao sam svojim dečkima da su svi bili borbeni kao Barać i Bošnjak onda bi mogli razgovarati, ali kada neki kalkuliraju bespredmetno je pričati o izdržljivosti.

I ovoga puta Zadar će nastupiti bez Marka Ramljaka, dok je stanje s njegovim bratom još uvijek neizvjesno.