Danas je u Fibinom sjedištu, ženevskoj Kući košarke održan ždrijeb skupina kvalifikacijskih košarkaških turnira za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Hrvatska je saznala svoje protivnike pa će tako preko Tunisa i Italije tražiti prolaz do finala u kojem će ih čekati najbolja reprezentacija u konkurenciji Grčke, Irana i Meksika.

U ždrijebu je sudjelovalo 18 nacionalnih selekcija koje su podijeljene na tri turnira. Svaki turnir sastoji se od dvije skupine po tri reprezentacije. Prve dvije momčadi iz svake skupine igraju polufinale, a samo najbolji iz finalne utakmice dobiva kartu za Rio.

Hrvatska je ždrijebanjem smještena na kvalifikacijski turnir u susjednoj nam Italiji, odnosno Torinu, u skupinu B gdje ih u grupnoj fazi očekuju susreti s domaćinom i Tunisom. Polufinale turnira je minimalni doseg naše reprezentacije, a s obzirom na plasman u skupini pitanje je može li se očekivati i borba za finale.

Kvalifikacijski turnir "Beograd"

Skupina A: Srbija, Angola, Puerto Rico
Skupina B: Češka, Japan, Latvija

Kvalifikacijski turnir "Manila"

Skupina A: Kanada, Senegal, Turska
Skupina B: Francuska, Filipini, Novi Zeland

Kvalifikacijski turnir "Torino"

Skupina A: Grčka, Iran, Meksiko
Skupina B: Italija, Tunis, Hrvatska

Devet momčadi već je osiguralo kartu za Rio. Tamo su SAD, Brazil, Australija, Argentina, Litva, Nigerija, Venezuela, Španjolska i Kina, a kvalifikacijski turniri za preostala tri mjesta biti će na rasporedu od 4. do 10. srpnja.
- See more at: http://crosarka.com/reprezentacija/seniori/tezak-zdrijeb-za-hrvatsku-u-torino-po-kartu-za-rio-126917#sthash.t2dCGt9M.dpuf