U nedjelju 15. studenog održao se tradicionalni Martinjski turnir u Novom Marofu, WA 2x18m. Ukupno je sudjelovalo oko 170 natjecatelja, iz Hrvatske i susjednih nam BiH i Mađarske, a obzirom na veliki broj natjecatelja, natjecatelji su bili raspoređeni u dvije smjene, jutarnju i popodnevnu. Zadarska je ekipa odabrala popodnevnu smjenu te su startali oko 13 sati.

Na ovom natjecanju naš su Streličarski klub Zadar predstavljali Darko Polić - u kategoriji seniora s dugim lukom, Marinko Vašarević - seniori sa složenim lukom, Ivana Sumić i Maja Pavković - seniorke sa zakrivljenim lukom i naš pomladak Roko Babin sa zakrivljenim lukom u kategoriji djece do 12 godina. Roku je ovo bio prvi turnir, kojeg je dočekao s nestrpljenjem i odradio vrhunski, uz budno oko i podršku tate Tomislava.

Unatoč dosta teškim uvjetima u dvorani - izmjene jakog sunca i naoblake i stalne promjene u osvjetljenju uz blještanje reflektora - ekipa naših streličara je dala sve od sebe i opet ostvarila vrijedne rezultate!

Darko Polić Barba je osvojio prvo mjesto i ispucao odličan 531 krug.

Marinko Vašarević je u vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji ispucao 565 krugova i time se smjestio na 8. mjesto.

U kategoriji seniorki sa zakrivljenim lukom, Maja Pavković ispucala je 520 krugova što je bilo i više nego dovoljno da osvoji zlatnu medalju i osigura 1. mjesto u kategoriji, dok se Ivana Sumić smjestila na 5. mjestu sa 479 krugova.

I na kraju, Roko se na svom prvom turniru držao odlično, svladavši početnu tremu ispucao je 360 krugova i time zauzeo 4. mjesto! Iako mu je ovaj put medalja izmakla, Roko je odmah nastavio sa trenizima i pripremama za sljedeći turnir početkom prosinca.

Našim je streličarima ovo bio tek drugi turnir u dvoranskoj sezoni 2015./2016., nastavak priprema slijedi.

Ekipa strličarskog kluba Zadar čestitala je svima, posebno svom Roku i zahvalila svojim „promatračima" Tomislavu, Marku i Mariji na podršci i druženju.