U nedjelju, 6. rujna održano je Prvenstvo Hrvatske WA720 - vanjsko metno kolo na kojem je Streličarski klub Zadar osvojio dva naslova državnih prvaka, jednu broncu i dva ekipna zlata sa oborenim državnim rekordima.

Organizirano je u suradnji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba „Sisak" na prekrasno uređenom terenu Streličarskog centra SK „Sisak" i popraćeno gotovo idealnim vremenskim uvjetima.

Klub su na ovogodišnjem državnom prvenstvu predstavljale seniorke zakrivljenog luka Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov te seniori dugog luka Darko Polić „Barba", Marinko Vašarević „Medo" i Valter Bobinac.

Po završetku prvog dijela kvalifikacija, u konkurenciji seniorki zakrivljenog luka, ostvareni su dosta dobri rezultati: Ivana Sumić - 260 krugova; Maja Pavković - 257 krugova; Luana Blaslov - 257 krugova. U konkurenciji seniora dugim lukom Barba je ostvario 301 krug, Medo 311 krugova i Valter 247 krugova.

U drugom kvalifikacijskom dijelu natjecanja, Sumić pada na 251 krug, Blaslov na 238 krugova, a Pavković ostvaruje 258 krugova. Na drugom kraju osunčanog terena, među značajnom konkurencijom „drvenjaka", naši su dečki ostvarili sljedeće rezultate: Polić - 293 kruga, Vašarević - 313 krugova, Bobinac - 234 kruga.

Među seniorima dugim lukom u eliminacijski dio natjecanja ulaze Polić i Vašarević, koji su se u osmini finala našli u klupskom dvoboju. Iako nakon prve serije vodi 2:0, Barba naposljetku gubi rezultatom 6:2. Time daje vjetar u leđa našem Medi koji pobjeđuje Franju Molnara (SK „Streličari Ružice grada") rezultatom 6:0, a potom i Davora Pejnovića (SK „Grebengradski streličari") rezultatom 6:2. Osvaja zlato i naslov državnog prvaka 2015. godine!

U eliminacijske borbe ulaze i naše tri streličarke zakrivljenim lukom. U četvrtini finala u još jednom klupskom dvoboju našle su se Ivana i Maja, dok je Luana stala na liniju sa Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955). Nakon prva dva seta Maja vodi 4:0, kao i Viktorija. U trećem setu, i Ivana i Luana uzvraćaju udarac svojim protivnicama (4:2). Četvrti je set značio kraj borbe za Luanu pošto Viktorija pobjeđuje rezultatom 6:2. Maja i Ivana izjedačavaju set (5:3), da bi u sljedećem Maja ostvarila pobjedu (6:4) i time ušla u finale i borbu za zlato!

U dvoboju za broncu našle su se Ivana i Luana. Ivana Sumić pobjeđuje rezultatom 6:0 i ostvaja broncu, a Luani Blaslov je time pripalo 4. mjesto na ljestvici. U napetoj borbi za naslov državnog prvaka Maja vodi prvi set 2:0, da bi u drugom Viktorija izjednačila rezultat (2:2). Međutim, naša Maja se neda, osvaja treći set (4:2), a u četvrtom je setu zapečatila pobjedu (6:2) i time postala državna prvakinja!

No tu nije bio kraj našim radostima. Osvojili smo i dva ekipna naslova. Ekipa seniorki zakrivljenim lukom u sastavu Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov osvojila je zlato, srušila prošlogodišnji državni rekord i postavila novi od 1521 kruga! Zlatna ekipa seniora dugim lukom (Darko Polić, Marinko Vašarević i Valter Bobinac) također je postavila novi državni rekord koji sada iznosi 1699 krugova.

Rezimirano, Maja Pavković i Marinko Vašarević su zlatni državni prvaci, Ivana Sumić brončana, a ekipe seniorki i seniora zlatni s novim državnim rekordima. Luana Blaslov smjestila se na 4. mjesto, a Valter Bobinac na svom prvom natjecanju na 9. mjesto.

Državnim prvenstvom vanjskog metnog kola završila je ovogodišnja vanjska sezona.