ZADAR - Tihomir Bujan ponovo se vraća na mjesto trenera Sonik- Puntamike. Zadarski košarkaški klub tako je vratio trenera koji je s ovim klubom napravio povijesne rezultate. Tako je tadašnja Borik-Puntamika pod Bujanovom palicom izborila plasman u A-1 ligu te igrala Final four Kupa Krešimira Ćosića. Bujan sada ponovo dobiva momčad u A-2 ligi, a na mjestu trenera nasljeđuje Josipa Plantaka

- Našao sam se prije nekoliko dana s ljudima iz kluba i oni su izrazili želju da ponovo postanem trener prve momčadi. Kako živim u Zadru i tu mi je obitelj, prihvatio sam tu ponudu i na neki način nastavljam suradnju s ovim klubom - istaknuo je Tihomir Bujan, napomenuvši kako je prva ambicija kluba dodatno promovirati omladinski pogon i stvoriti jezgru mladih igrača

- Pokušat ćemo podići razinu rada s mladim igračima i omogućiti im da za koju godinu budu nositelji seniorske momčadi. Što se tiče borbe za vrh i borbe za A-1 ligu, ta ambicija uvijek postoji i sigurno je da mi želimo napasti vrh A-2 lige. No, prije svega želimo isprofilirati svoj pogon, a hoćemo li napasti vrh ljestvice ove godine, ili iduće, je manje važno.

Novi (stari) trener Sonik-Puntamike ističe kako još nema uvid u postojeći roster i da će ovo ljeto biti radno.

- Imamo na papiru dosta imena, a kroz idući period moramo vidjeti na koga ćemo već sada moći računati. Trenirat ćemo kroz sedmi mjesec, mnogo ćemo raditi s mladim igračima i nakon toga ćemo vidjeti koji će od igrača moći igrati na razini koju želimo. Onda će postati jasnije koje ćemo igrači još trebati dovesti. Naravno da će momci koji su protekle sezone igrali, imati prioritet i u novoj sezoni.

Istaknuo je Bujan da mu se i drago vratiti na "mjesto zločina".

- Sigurno da mi je drago ponovo biti trener u klubu s kojime smo napravili neke velike rezultate. To je bilo jedno romantično vrijeme i igrali smo uz veliki entuzijazam. Cijeli grad je disao s tim klubom. Vremena su sada ipak drukčija, ali sretan sam što sam ponovo tu u svom gradu, gdje mi je i obitelj - zaključio je Bujan.