ZADAR - Učenici Osnovne škole Šime Budinića osvojili su prvo mjesto na regionalnom prvenstvu školskih športskih klubova u šahu - južna skupina, koje je igrano prošlu srijedu u Dubrovniku. Zadarski osnovci pokazali su superiornost u odnosu na druge, pobijedili u svim mečevima i zasluženo izborili nastup na finalno prvenstvo Hrvatske koje se igra u travnju.

Momčad u sastavu Mario Šagi - Kotlar, Matej Levačić, Damian Vučenović i Josip Jakišić bila je prejaka za njihove školske kolege iz Šibenika, Splita i Blata s Korčule. O snazi Osnovaca Šime Budinića najbolje govori činjenica da su dva meča pobijedili 4:0, te da su u dvanaest igranih partija izgubila samo jednu i jednu remizirali. Mladi šahisti svoju šahovsku vještinu bruse u školi i Šahovskom klub Casper.

- Ovo prvo mjesto za nas znači jako puno iz više razloga. Mi smo tamo bili najmlađa ekipa, igrali smo s jednim drugašem i trećašem. Također, s nama nije bila naša prvakinja škole Marta Antulov. U školi imamo odličnu suradnju sa ŠK Casper. Dosta naših učenika polazi njihovu šahovsku školu i rezultati su vidljivi, kazao je nastavnik tjelesnog u OŠ Šime Budinića i voditelj pobjedničke ekipe Boris Banić.