Proteklog vikenda 24. i 25. listopada, hrvački klub Zadar sudjelovao je na 18. međunarodnom hrvačkom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom za starije i mlađe dječake u Sloveniji - Murska Sobota. Natjecanje je održano u dvorani Osnovne škole II Mursak Sobota na dva hrvačka borilišta. Hrvački klub Zadar na natjecanju je predstavljalo tri dječaka: u kategoriji do 32 kg Mario Antunović i Tino Babara a u kategoriji do 50 kg Roko Strika.

U kategoriji do 32 kg konkurenciju je činilo 12 dječaka tako da Tino i Mario nisu imali baš jednostavan zadatak. Tinu su bile potrebne tri pobjede da bi ušao u finale. Nakon dvije pobjede koje je Tino ostvario kroz kvalifikacijski dio turnira i u četvrtini finalu u polufinalnoj borbi zaustavio ga je predstavnik iz Kanjiže, Tino je imao priliku kroz repesažne borbe izboriti broncu ali nakon izgubljene borbe za ulazak u finale četvrta borba za broncu bila je ipak previše za našeg Tina tako da je sa dvije pobjede i dva poraza Tino zauzeo 5. mjesto.

Mario Antunović je imao nešto povoljniju priliku jer je zbog ždrijeba imao jednu borbu manje. Prvu borbu Mario uspješno završava pobjedom protiv slovenskog predstavnika, a u borbi za ulazak u finale zaustavlja ga natjecatelj iz Austrije. Kao i Tino, Mario je imao priliku osvojiti brončanu medalju kroz borbu u repasažu natjecanja, ali manjak koncentracije koji se dogodio nakon izgubljene borbe za finale doveo je do poraza za broncu, pa je Mario također osvojio 5. mjesto.

Roku Striki u kategoriji do 50 kilograma konkurenciju su činila tri hrvača iz Slovenije, Ludbrega i Kanjiže. U takvoj situaciji borbe se vode Nordijskim načinom što znači da se hrva svaki hrvač sa svakim u kategoriji, pa je Roko nakon dvije pobjede protiv predstavnika iz Slovenije i Ludbrega te jednog poraza protiv predstavnika iz Kanjiže osvojio odlično drugo mjesto.

Ovaj je mladi hrvač i prije mjesec dana, na turniru u Mađarskoj, osvojio prvo mjesto, što potvrđuje njegovu kvalitetu u uzrastu dječaka.