ZADAR- Dvije i pol godine nakon što je Policijska uprava zadarska podigla kaznenu prijavu protiv Dina Perovića i Giuseppea Gjergje, a Općinsko državno odvjetništvo prije godinu dana podiglo optužnicu, s te adrese je stigla obustava istražnog postupka protiv drugookrivljenog Perovića za zloporabu položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju u vrijeme kada (ni)je bio predsjednik KK Zadar.


U rješenju o obustavi, kojeg potpisuje zamjenica Općinske odvjetnice Branka Rukavina, navodi se kako nema dokaza da je Perović provodio protupravne radnje u korist KK Zadar a na štetu Države.


U obrazloženja takvog zaključka navodi se kako Dino Perović nije morao biti svjestan da se plaćanjem inozemnim agencijama zapravo plaćaju treneri i igrači i zbog toga nije izbjegava plaćanje poreza Državi. Osobito u razdoblju od prvih šest mjeseci 2009. godine kada Perović i nije bio predsjednik kluba. Kada je podnošena porezna prijava za tu godinu Perović na dužnosti predsjednika KK Zadar tako nije ni mogao imati prava parametre za poreznu prijavu, dok god to nije utvrđeno poreznim nadzorom.


Grafološkim ispitivanjem i financijskim vještačenjem utvrđeno je kako Dino Perović nije bio potpisnik spornih računa koji su inkriminirani u istrazi.


A za kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret, Perović je mogao dobiti pet godina zatvora. No, do suđenja nije ni došlo, jer je optužnica, podignuta u srpnju prošle godine, dva puta vraćena na doradu, a treći put je naložena istraga koju je provodio Boris Radman, županijski sudac čija je istraga dovela do obustave.


Dino Perović je napokon odahnu. Bila je to, kaže, jedan od najružnijih epizoda u njegovom životu.- Napokon se pokazalo da sam nevin, što sam od početka govorio i o čemu sam svjedočio tijekom ovog mukotrpnog postupka, kazao je Dino Perović, inače direktor tvrtke Eko Zadar.

Među ostalim Perović je svjedočio o promjeni Statuta, natječaju za direktora kluba, angažiranju vanjskog knjigovodstva,  te revizije, što se također navodi u rješenje u obustavi kao dokaz transparentnog  poslovanja kluba u vrijeme Perovićevog mandata.