ZADAR- Jedriličari Sv. Krševana Šime Fantela i Igor Marenić uspješno su testirali oba regatna polja ispred Rio de Janerio, te su u posuđenom brodu klase 470 regatu završili na četvrtom mjestu.

Presudio je Medal race u kojem su zadarski jedriličari bili 7., pa su im treće mjesto uzeli Novozelanđani koji su u tom odlučujućem plovu odnijeli pobjedu. Prvo mjesto je pripalo australskoj posadi Belcher i Ryan, drugo britanskom dvojcu Patience - Willis, kao i na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu. Rio je mjesto OI gdje će za dvije godine u isto vrijeme svoju šansu za osvajanje olimpijske medalje tražiti Šime i Igor.
Oni su po završetku test regata na svojoj Facebook stranici izrazili zadovoljstvo regatom u Riju gdje su bili bez trenera Ede Fantele, smješteni kod prijatelja koji im je i posudio brod.
- Na prvenstvu Južne Amerike i na Test event regati smo imali stvarno svakakve uvjete i naučili smo puno o regatnim poljima na kojima ćemo se za točno dvije godine boriti za olimpijska odličja. Uvjeti na moru su stvarno zahtjevni i izazovni te se veselimo povratku u Rio i pripremama za Olimpijske igre 2016, najavili su Fantela i Marenić. Jedno regatno polje bilo je ispred čuvene plaže Copacabana.