Prema privremenim rezultatima Tonči Stipanović osmi je u konkurenciji 126 kormilara nakon prvog dana na Svjetskom prvenstvu Lasera u Omanu. Daniel Mihelić je 18., a Filip Jurišić 27. Dobro otvaranje prvenstva za naše kormilare.

Tonči Stipanović smireno je i koncentrirano otvorio nastup na Svjetskom prvenstvu u Omanu. Nema boljeg nego kad startaš s pobjedom, a Tonči je upravo to napravio. Pobijedio je prvi plov kvalifikacija, u drugom je bio deveti, nakon prva dva plova zauzima osmo mjesto.
- Prvi dan regate je krenuo super, prvi plov sam startao na lijevoj strani startne linije i nakon minute poveo. Cipranin Kontides me prošao u drugoj stranici u vjetar, ali u posljednoj stranici niz vjetar sam vratio vodstvo i pobijedio. U drugom plovu sam imao malo rezerviraniji start, što me koštalo toga da budem u samom vrhu u prvoj stranici kursa, ali sam opet prvu oznaku obišao sedmi. Međutim, ovoga puta nisam dobro jedrio niz vjetar, tako da sam ušao u cilj deveti. Sve u svemu dobro otvaranje regate po vjetru od 15ak čvorova - komentirao je naš majstor u Laseru Tonči Stipanović.

Također očekivano dobar bio je i Daniel Mihelić, s 11. i 10. mjestom, 18. mjesto zasad za njega.
- Nije loše za prvi dan, ali treba ići naprijed, koristiti kvalifikacije, steći što bolju poziciju prije ulaska u finale. Ima svakako prostora za bolje - kazao je Mihelić.

Najmlađi dio našeg trojca Filip Jurišić s mora se vratio kao 27., zabilježio je 17. i 13. mjesto.