U Zadru će se od petka do nedjelje održati 17. međunarodni košarkaški turnir za kadete i mlađe kadete 'Sjećanje na Krešimira Ćosića'. Organizator turnira je KK ABC čiji se predsjednik Željko Pribanović Gaga pobrinuo da i ove godine dovede mlade košarkaše iz Mađarske, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Svečano otvaranje turnira održat će se u petak u 17.30 sati u dvorani Jazine nakon čega slijede prve utakmice u kategoriji kadeta. Mlađi kadeti će igrati u dvorani 2 SC Višnjik.

Kod kadeta sudjeluju: ZTE, Maribor, ABC Zadar, Kengur, ABC Basket, Konjic, Međimurje i Zadar. U kategoriji mlađih kadeta sudjeluju: ABC Zadar, Maribor, ZTE, Međimurje, Konjic i Sonik Puntamika.

Turnir završava u nedjelju u 16 sati dodjelom pehara i priznanja najuspješnijim. U pauzama utakmica za gledatelje su pripremljena iznenađenja i zabavne igre. Voditelj programa je Toni Jeričević, a glavni sponzor turnira Euroherc.

Zanimljivo je napomenuti kako će u petak svi sudionici turnira biti gosti KK Zadra na derbiju Lige za prvaka Zadar i Cibona.