Imate slobodnog vremena koje želite pokloniti sebi, svom tijelu i svom zdravlju? Razmišljate o rekreativnom bavljenju sportom, a niste sigurni koji bi bio pravi izbor za vas? Upoznajte se s iskustvom zadarskog kardiologa dr. Zorislava Šuška, možda i vi u bliskoj budućnosti navučete boksačke rukavice i uskočite u ring.

- Prednost rekreativnog bavljenja boksom u odnosu na mali nogomet, basket ili tenis, čemu ljudi često pribjegavaju je opuštanje koje ono donosi tijekom treniranja. Stres koji je prisutan primjerice u malom nogometu zbog krivo dodane lopte, rezultata, promašenog udarca ili primljenog gola u ovom je obliku rekreacije nepoznanica, govori dr. Šušak koji nije dugo dvojio oko izbora.

- Već šest mjeseci tri puta tjedno treniram u BK Diagora s trenerom Denisom Gregovom. Treninzi su intenzivni i kratki, traju u prosjeku između 60 i 70 minuta. Rekreacijski boks bi preporučio prije svega zbog koordinacije pokreta i aerobnog smirivanja. Frekvencija otkucaja srca tijeko treninga je između 120 i 140 tijekom, a  rezultati su fantastični, od brzine, eksplozivnosti i snage do potrošnje kalorija.

Dr. Šušak pojašnjava kako je rad stupnjevit i ima svojih pet faza. To su zagrijavanje, sinkronizirani pokreti ruku i nogu s vježbom pravilnog disanja (shadow), pravilni udarci u vreću, koordinirani udarci u fokusere (imaginarna borba, rad s trenerom) i rad s elastičnim konopima.

- Vremena za svoje tijelo i zdravlje uvijek se može pronaći. Rekreacijski boks uz manji utrošak vremena donosi veću učinkovitost od ostalih etabliranih rekreacijskih sportova i svatko tko se odluči okušati neće pogriješiti, poručio je dr. Šušak.

Treninzi za rekreativce održavaju se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 sati dok su utorak i četvrtak rezervirani za žene (fit boks).

U BK Diagora osim boksa možete naučiti ponešto i o kick boksu, sportu kojim se predsjednik i trener kluba, višestruki državni prvak u full kontaktu Denis Gregov također aktivno bavio. Za dodatne informacije nazovite 091-907 23 81 ili u terminima treninga posjetite prostorije kluba u skloništu zgrade Mjesnog odbora Jazine II (Molatska ulica bb).