Lovorike nakon visoke pobjed nad Splitom brzo su se morale arhivirati, jer košarkaše Borik-Puntamike očekuje već večeras gostovanje kod Zagreba. Takva vrsta utakmice za Puntamičane spada u kategoriju onih "najlakših" s obzirom na ogromnu kvalitativnu razliku naspram Nlb ligaša. Cilj je pružiti što jači otpor te na kraju završiti bez ozljeda što nije bio slučaj u prošloj utakmici protiv Splita. Naime, treneru Nevenu Plantaku ceh četvrte pobjede je naplaćen ozljedama dvojice igrača.

- Protiv Splita smo odradili maksimalno dobro svih 40 minuta i na kraju smo više nego zasluženo slavili. Iznenadili smo Splićane zatvorivši im šut za tri što im je veliki adut. Također smo pogodili s taktičkom varijantom ne udvajanja njihovih centara koji se nisu uspjeli razigrati. Pokazali smo veliku želju, energiju i razinu obrane kakvu igramo veći dio sezone. No, s druge strane ostali smo u toj utakmici bez Josipa Mrkića koji će biti izvan parketa do kraja sezone i Tea Petanija koji neće na put u Zagreb, a nadamo se da bi se mogao opraviti do utakmice sa Zadrom u subotu.

Zagreb spada u sam vrh hrvatske košarke. Dolaskom Ivice Burića u posljednja dva kola su s 40 razlike isprašili Zabok i Alkar. Bojite li se i vi neke slične katastrofe večeras.

- Katastrofa za nas ne postoji u tom smislu. Objektivno su Zagrebaši bolji od Zaboka i Alkara tih 40 razlike tako da je to u biti realna slika. Samo je pitanje jesu li enormno jake momčadi poput Zagreba uvijek motivirane i spremne da odigraju optimalno u takvim utakmicama protiv malih momčadi kao što smo i mi. Stoga se bilo kakav strah pred takvu utakmicu ne nameće, osim straha da nam se ne dogodi još koja ozljeda. Također kad se dogodi smjena trenera kao što je to slučaj sa Zagrebom onda nije čudno da igrači daju više oo onoga što daju inače. Zato su s takvom lakoćom prošli Zabok i Alkar.