U Zadru su brzo zatvorili beogradsku priču u kojoj je momčad Pina Grdovića doživjela težak poraz od Partizana 85-50 i okrenuli se utakmici protiv Hemofarma u kojoj će se voditi velika bitka za moguće bodove spasa.

U završna dva kola Zadrani moraju upisati jednu pobjedu više od Crvene zvezde kako bi osigurali ostanak u NLB ligi, no to im neće biti nimalo lako.

Hemofarm bolji bez Mačvana?

„ Hemofarm je izvanredna ekipa koja igra na memoriju. Dodatnu kvalitetu dobili su odlaskom Mačvana, ubrzali su igru i sada su u petoj brzini." - mišljenja je Grdović.

„Nadam se da ćemo se uspjeti mentalno i fizički opraviti nakon Beograda. Budemo li igrali kao protiv Cibone blizu smo pobjede" - rekao je zadarski strateg.
Zadrani u petak poslijepodne još uvijek nisu bili na čisto tko će se u nedjelju suprotstaviti gostima iz Vršca. Na treningu nije bilo Branimira Longina i Devana Downeya, a svoje novce traži i Brandon Brown.

Downey ne trenira, Brown se suprostavlja menadžeru

„ U prvi mah se razmišljalo da se Downeyja odreknemo skroz, ali nakon prespavane noći odlučili smo ga pokušati zadržati još ova dva kola NLB lige. Za takvo što moramo ispuniti svoja obećanja, na dobrom smo putu, iako je račun kluba u blokadi. Najvjerojatnije će nam neki privatnici posuditi novce, a mi ćemo im kasnije vraćati kako znamo i umijemo." - pojasnio je slučaj Downey sportski direktor Branko Skroče od kojega saznajemo da slične uvjete postavlja i Brown koji ipak redovito trenira.

„ Brown se često suprotstavlja i vlastitom menadžeru i ima želju pomoći. Trudimo se zadovoljiti sve igrače, no činjenica je kako stranci i njihovi menadžeri imaju manje razumijevanja. Brown je tu iznimka." - kazao je Skroče.
Branimir Longin je s treninga u petak ujutro izostao zbog visoke fibre te je njegov nastup u nedjelju neizvjestan.

Jakov Vladović: "Treba nam podrška navijača"

Povratnik u momčad kapetan Jakov Vladović priznaje da mu je nakon dva mjeseca bez lopte teško prognozirati koliko može pružiti:

„Nije mi lako, ali tko god bude igrao mora dati sve od sebe jer ovo je utakmica biti ili ne biti. Priželjkujem i atmosferu na tribinama kao protiv Cibone, vidjelo se koliko su nam značili na toj utakmici naši navijači." - zaključio je Vladović.