Naš tenisač Ivan Dodig naslovom je zaključio najuspješniji tjedan u karijeri. U finalu PBZ Zagreb Indoorsa pobijedio je Nijemca Michaela Berrera 6:3, 6:4 i osvojio svoj prvi ATP naslov. Do ovogodišnjeg Zagreba nikad nije igrao ni ATP polufinale.

U finalu je nadigrao 30-godišnjeg ljevaka iz Stuttgarta, koji je u karijeri igrao samo dva ATP finala, oba u Zagrebu i oba je izgubio od hrvatskih tenisača. Prošle godine od Marina Čilića, a ove od Dodiga.

Za veliki trijumf Dodigu su bila potrebna samo dva breaka, već u drugom gemu prvoga seta za 2:0 i u sedmoj igri drugoga seta za vodstvo od 4:3. Dodig je spasio svih sedam lopti za obrat, a ostvario je i 17 asova. U iznimno uzbudljivoj završnici hrvatski je tenisač iskoristio treću meč-loptu. Na prvu meč-loptu napravio je dvostruku pogrešku, a nakon druge je već slavio i bacio reket u gledalište, no glavni je sudac naknadno dosudio aut.

Dvadesetšestogodišnji Dodig je na putu do finala, osim Berrera, svladao još tri tenisača iz TOP 50 - Španjolca Marca Granollersa, Ukrajinca Iljea Marčenka, drugoga nositelja Ivana Ljubičića i trećega nositelja Španjolca Guillerma Garciju Lopeza, koji mu je jedini uzeo set.

Tako se dobro osjećam da sam mogao igrati još četiri sata, rekao je Dodig, koji je za pobjedu dobio ček na 72.600 eura.

Dvoboj je u Dom sportova privukao oko 2200 gledatelja, a u svečanoj loži je meč pratio i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Uz Dodiga i Čilića, Zagreb Indoors je osvajao i Ljubičić. Zanimljivo u svih šest dosadašnjih izdanja zagrebačkog ATP turnira u finalu je uvijek bio barem jedan hrvatski tenisač. Za naslov se borio i Mario Ančić.