Zadar ponovo ima prvaka Hrvatske. Najbolji hrvatski kuglač postao je kapetan Zadra Mario Baljak. Na završnici koja se ovog vikenda održala na kuglani u Mocirama Baljak je odradio gotovo savršen turnir, svladao niz jakih protivnika i u finalu bio bolji od Splićanina Grubara sa 2,5:1,5 (609:582).

- Jako dobro sam ušao u utakmicu. Odmah sam poveo, a nakon dva seta bilo je 1,5:0,5 za mene. Ta prednost mi je donijela dodatnu sigurnost i mirnoću, koja mi je osigurala pobjedu u konačnici - rekao je Mario Baljak, nakon što je bacio posljednju kuglu. No, finale je bilo odlučeno prije posljednje kugle. Zadranin je prvo poveo s 1:0 u setovima. U drugom setu oba dva igrača su imali isti broj srušenih drva, tako da je nakon tog seta rezultat bio 1,5:0,5. I onda se dogodio ključni trenutak. U trećem setu zadarski kapetan igra izvrsno, a mnogome je pomogla i vrlo glasna podrška navijača. Baljak taj set dobiva i rješava finale. Nije Grubar više mogao stići zadarskog igrača u četvrtom setu.

"Zadar je najbolji", "Mario je najbolji" orilo se tribinama, iako je u posljednjem setu Baljak malo posustao. Ali više nije bilo bitno, pošto je vrlo brzo nakon toga Baljak podigao pobjednički pehar.

- Stvarno sam zadovoljan svojim igrama ove sezone. Odlično sam odigrao i ovaj turnir. Uspio sam pobijediti Katića te svoje suigrača Bogdanovića i Ukalovića koji su zaista jaki igrači. I moj suparnik u finalu je također odličan kuglač. Do toga zaista nije bilo jednostavno doći. Presretan sam radi ove titule. Ovo mi je prvi naslov prvaka Hrvatske. Do sada sam bio viceprvak.

Treće mjesto je osvojio još jedan Zadranin, Luka Ukalović. On je u polufinalu izgubio baš od Baljaka, ali je odličan bio u dvoboju za treće mjesto. Uspio je s glatkih 4:0 dobiti Marija Mušanića.

- Ma samo ovo mjesto mi je nedostajalo. Bio sam prvi, drugi i sad sam treći. Savršeno - rekao je Ukalović, koji je također kasnije proslavio pobjedu svog kolege u finalu.

Što se tiče ostalih igrača Zadra, Hrvoje Marinović je poražen u prvom kolu, dok je Branislav Bogdanović poražen od Baljka u četvrtfinalu.

Kod djevojaka prvakinja Hrvatske je postala Josipa Delibašić. Ona je u finalu dobila iskusnu Đurđicu Lukać s 3:1 (553:537). Treće mjesto je osvojila Ines Markić.


Rezultati Polufinale: Baljak - Ukalović 2:2 (643:634), Grubar - Mušanić 3:1 (646:614); za treće mjesto: Ukalović - Mušanić 4:0 (673:616); finale: 2,5:1,5 (609:582)