ZADAR- Danas je Slobodna Dalmacija objavila novi izbor za Sportsko ime Dalmacije u kojem će se do 13. prosinca birati oni koje je predložio stručni žiri te dnevne novine.
Zadarski sport, prema njihovoj nominaciji, zastupa karatist iz Biograda Danil Domdjoni s titulom europskog prvaka u karateu, te KK Zadar.
Jedan je u konkurenciji sportaša, a KK Zadar je u izboru momčadi.
U istoj kategoriji prošlih godina bili su nominirani jedriličari Sv. Krševana Šime Fantela i Igor Marenić, iako su uvijek u svjetskom vrhu, tek su prošle godine, kada se nije moglo ignorirati a ni zatvoriti oči pred svjetskim i europskim zlatom, izabrani za najbolju momčad Dalmacije .
I ove su godine Šime i Igor u svjetskom vrhu. Nisu obranili zlato, ali su osvojili svjetsku broncu, što samo vrhunskim sportašima pođe za rukom. I u čemu se njihovi rezultati mogu uspoređivati s KK Zadrom, nogometašima Hajduka, Splita, Šibenika, a kamoli KK Zadra, te ostalim nominiranim momčadima od kojih je samo VK Jug značajan na međunarodnoj sceni.

No, kao i kod svakog izbora upitni su kriteriji. Fantela i Marenić su izvan konkurencije samim time što je njihov sport u Hrvatskoj jedrenje. Ali je od strane stručnog žirija Slobodne Dalmacije nepravedno to što su uvrstili jedriličare Ivan Kljakovića Gašpića i Tinu Mihelić, koji su europski prvaci.
Očito je da samim time što gravitiraju Splitu, njihovo je europsko zlato jače od svjetske bronce iz Zadra.