ATENA - Nakon zlata Mirne Šenjug i srebra Ana-Marije Čelan, medalje na 45. europskom seniorskom prvenstvu u Ateni za hrvatski su karate osvojili i Jelena Kovačević i Danil Domdjoni.

Nakon lanjskog zlata u Zagrebu, Kovačević je u kategoriji do 55 kilograma osvojila srebro. Aktualni svjetski prvak i dvostruki europski prvak Domdjoni okitio se broncom u kategoriji do 60 kilograma.

Opatijka je do finala svladala Ukrajinku Seroginu (1:0), Irkinju Geraghty (2:0), Francuskinju Calzingoue (1:0), a u polufinalu je bila bolja od Poljakinje Fajkowskwe, svladavši je sudačkim preglasavanjem. Kovačević je u finalu zaustavila Talijanka Cardin, koja je slavila 2:0 i okitila se europskim naslovom.

Žao mi je zbog poraza, naročito jer joj je prvi poen dosudio glavni sudac, bez signala pomoćnog. Njezin drugi poen je u redu, razbila mi je koncepciju, niža je od mene i nije mi je bilo lagano probiti, rekla je Kovačević kojoj je to četvrta medalja sa seniorskih EP-a. Dosad je imala zlato, srebro i broncu.

Biograđanin Domdjoni u borbi za broncu svladao je Engleza Harrisa s uvjerljivih 6:1 te se osmu godinu zaredom s EP-a vraća s medaljom.

Nisam bio na razini iz Zagreba, gdje bih pojeo i kocku tatamija da je trebalo. Ovdje kao da mi je nedostajalo želje, volje. I meni se može dogoditi loš dan, rekao je Domdjoni.

Ivana Bebek u kategoriji do 61 kilograma izgubila je od Talijanke Pasquae u meču za broncu (0:9), a ženska kate ekipa poražena je u prvom kolu od Srbije.