ZADAR - Trica Nemanje Gordića za pobjedu Budućnosti nad Crvenom Zvezdom 64-62 u posljednjem kolu NLB lige donijela je Ciboni drugu poziciju, lakšeg protivnika u polufinalu Final Foura i dva euro boda više. Naime, Zagrepčani su u Domžalama poraženi od Heliosa 76-73 pa je eventualni uspjeh Crvene Zvezde u Podgorici mogao gurnuti momčad Velimira Perasovića na četvrto mjesto, a Beograđane odvesti do drugog. Gordićevom tricom pozicije su se zamijenile.

Tako će se Cibona u polufinalu NLB lige susresti s Hemofarmom, a Crvene Zvezda s Partizanom.

Cibona je u NLB ligi do sada utržila 10 euro bodova (sedam za drugu poziciju i tri za plasman u polufinale). Plasiraju li se Zagrepčani u finale preko Hemofarma brišu im se tri boda za polufinale, ali dodaje sedam za finale. Odu li do kraja na sedam bodova osvojenih u regularnom dijelu dodat će im se još 15.

Možda je sada konačno svima u KK Zadar jasno što su sve propustili u Novom Sadu, Domžalama, Trnskom i Železniku. Da je navijačima jasno pokazao je broj posjetitelja na utakmici posljednjeg kola protiv Vojvodine i njihove reakcije tijekom susreta.

Četiri osvojena boda za petu poziciju s dvostruko većim proračunom nego lani neuspjeh je s nesagledivim posljedicama. Zadar, ne samo da je propustio priliku preko NLB lige dosegnuti Euroligu već sljedeće sezone, nego je prokockao velikih 11 bodova prednosti koje je imao ispred Cibone za sezonu 2010/11. 

Posljednja prilika za spas sezone je Final Eight Eurocupa u Torinu gdje se kroz tri utakmice može doći do Eurolige. Vjera je ono što drži navijače, a koliko je ima u samom klubu i momčadi vidjet će se početkom travnja.

Nakon Torina, bez obzira na postignuti rezultat, na Višnjiku bi se trebali dogoditi konkretni potezi. Završnicu Hrvatskog prvenstva treba iskoristiti za novi početak. Namjeravaju li se praviti rezovi treba ih činiti upravo tada. Na kraju sezone bit će kasno, makar se osvojio i naslov prvaka države.