ZADAR - Uspavankom za nešto više od 1000 gledatelja košarkaši Zadra i Vojvodine stavili su točku na i NLB sezone. U ispodprosječnoj košarkaškoj prezentaciji domaćin je „slavio" 80-71.

Zadrani su petom pozicijom prepustili Ciboni mjesto u Euroligi za sljedeću sezonu, ali i ispustili iz ruku solidnu bodovnu prednost koju su imali za sezonu 2010/11. Zadarske slabosti na vidjelo su isplivale upravo u prvom susretu ovih momčadi. Previranja koja su uslijedila na Višnjiku nakon poraza u Novom Sadu ostavila su traga na rezultate momčadi koja je gubila tamo gdje se to najmanje očekivalo, kod Heliosa, Zagreba i FMP-a.

Vojvodina se u dvorani Krešimira Ćosića oprostila od regionalnog natjecanja. Trudili su se Novosađani ostaviti što bolji dojam, dominirali su prvih 17 minuta igre protiv nemotiviranih Zadrana kod kojih se iznad sivila izdignuo tek Damir Rančić. Košem Hrvoj Perića momčad Zmage Sagadina tada je prvi puta povela (37-35). Činilo se da će se utakmica od tog trenutka prelomiti na stranu domaćina, no ponajviše zahvaljujući Marku Šutalo, Charronu Fisheru i nepovezanoj igri Zadrana, Vojvodina je u posljednju četvrtinu ušla s prednošću 56-61.

U posljednjoj dionici bljesnuo je Desmond Farmer nakon čije je trice je Zadar u 35. minuti poveo 70-65. Bilo je to dovoljno za predaju Vojvodine čiji je trener Vlado Đurović na početku utakmice nagrađen pljeskom zadarske publike prisjećajući se daleke 1986. i naslova prvaka bivše Jugoslavije kojeg je ovaj osvojio sa Zadrom

Za razliku od njega igrači Zadra tijekom susreta slušali su zvižduke s tribina.