Partizan i Crvena zvezda dobit će pomoć grada Beograda u organizaciji završnog turnira NLB lige, tako da je gotovo sigurno da će se Final Four regionalne lige održati u glavnom gradu Srbije.

"Obavili smo prve razgovore s ljudima iz grada koji su nam dali punu podršku za organizaciju završnog tunira", kaže za Novosti GM Zvezde Milan Opačić. "Čekamo službenu potvrdu ali možemo već sada reći da će se Final Four održati u Beogradskoj areni."

Kalkulira se da troškovi organizacije iznose oko 200,000 eura, od čega 100,000 odlazi na nagradni fond koji dijele sudionici završnog turnira.

Predsjednik NLB lige Radovan Lorbek početkom tjedna je dao Beogradu prednost za organizaciju Final Foura pred Zagrebom, no također je Beograđanima dao tri dana za odgovor budući da je Zagreb, odnosno Cibona, odmah bio spreman preuzeti troškove turnira.

Parovi polufinala znat će se u subotu navečer nakon posljednjeg kola. Partizan je sigurno prvi, dok će Cibona pobjedom u Domžalama uzeti drugu poziciju. U slučaju kiksa Cibosa, drugu poziciju pobjedom u Podgorici može ugrabiti Crvena Zvezda (tada je Cibona četvrta), no crveno-bijele poraz u Podgorici vodi na četvrto mjesto i polufinalni ogled s Partizanom.