ZADAR - Košarkaši Zadra imaju sve manje izgleda za plasman na Final Four NLB lige. Kako zbog brojnih gostujući poraza od objektivno slabijih momčadi (Vojvodina, Helios, Zagreb, FMP) više ne ovise samo o sebi, preostaje im samo nada da će se u posljednja dva kola dogoditi čudo. Rezultati 24. kola nikako im ne idu na ruku. Hemofarm je kod kuće bio bolji od Union Olimpije i ostao je korak ispred Zadrana. Cibona je jučer u Sarajevu pobijedila Bosnu i održala distancu od dvije pobjede viška.

Da stvar bude još gora po Zadrane, Helios je pobjedom nad Vojvodinom potvrdio ostanak u NLB ligi ugasivši zadnju nadu Novosađanima. Sada su i jedna i druga momčad lišene natjecateljskih tenzija. Zbog čega je ovo važno? Zbog toga što Vojvodina u sljedećem kolu dočekuje Hemofarm, a Helios u posljednjem Cibonu.

Puno se toga Zadranima mora poklopiti ne bi li na kraju ipak uskočili među četiri najbolje momčadi lige.

Prvi je uvjet pobjeda Zadra u Ljubljani u sljedećem kolu u kojem Cibona dočekuje Partizana i ima meč loptu u rukama, a Hemofarm gostuje kod Vojvodine. Porazi Zagrepčana i Vrščana zadarske su želje. no je li ih realno očekivati?

U posljednjem kolu Zadar dočekuje Vojvodinu, Cibona gostuje u Domžalama, a Hemofarm kod kuće igra sa Splitom.

Samo uz pretpostavku da slavi u Ljubljani, Zadar i dalje ima izglede za prolaz dalje, no tada se uistinu mora dogoditi čudo, a to je ili pobjeda Splita u Vršcu ili Heliosa nad Cibonom (uz preduvjet da su Zagrepčani prije toga kiksali i protiv Partizana).