ZADAR - Zadar ostaje u igri za Final Four NLB lige. Večeras u dvorani Krešimira Ćosića momčad Zmage Sagadina pobijedila je beogradsku Crvenu Zvezdu 71-61.

Zadar je utakmicu otvorio tricom Roka Stipčevića, nakon sljedećeg napada vodio je 5-1, no Vladimir Štimac serijom od pet koševa nije dopustio da njegova momčad u paklenoj atmosferi dvorane Krešimira Ćosića rano potone u rezultatski minus. Prva četvrtina završila je izjednačeno 19-19 uz mizeran šut Zadrana za tri poena (2-12).

Prvih pet minuta druge dionice proteklo je u rastrgano igri u kojoj su obje momčadi iskazale obilje tehničkih nedostataka. Bila je to prezentacija negledljive košarke o čemu najbolje svjedoči podatak da je u 15. minuti igre na semaforu svijetlio rezultat 23-22 za Zadar. Crvena Zvezda prva se izvukla iz krize i pobjegla na pet koševa viška (22-27). Zadrani su uzvratili serijom 13-2 za rezultatski preokret (35-29). Nalet domaćina zaustavio je Stevan Marković koji je tricom zaokružio prvo poluvrijeme (35-32).

Pokazalo se kako je veliki odmor bolje došao domaćinima koji su nastavili podizati razinu svoje napadačke igre, a u obrani su odrađivali dobar posao na Štimcu. U 24. minuti nakon serije 8-0 Zadar je prvi puta dosegnuo dvoznamenkastu prednost 43-32. Beograđani uspijevaju na vrijeme posložiti redove i uzvratiti nizom od šest koševa za 43-38. Domaćini daljnje napredovanje gostiju nisu dopustili, a nakon dvije dobre reakcije Tomislava Ružića (dvica i spašena lopta za novi napad koji je završio tricom Hrvoja Perića) ponovno su dohvatili 11 koševa viška (54-43). Baš kao i drugu, Marković je košem, ovaj puta dvicom zatvorio i treću dionicu za (54-45).

Početkom završne runde Zadranima se vratilo sve što su vanjskim šutem propustili u prvoj četvrtini. Tricama Johnsona i Stipčevića prednost momčadi Zmage Sagadina je narasla do +13 (60-47). Utakmica je tu praktički riješena, a Zadar ju je mirno priveo kraju (71-61)