ZADAR - Pobjednici Light staze Škrapinga 2009 su Slovenka Eva Ocvirk i Božidar Petani i Ivan Gobin koji su u muškoj konkurenciji podijelili prvo mjesto. Njima je do cilja trebalo 2 sata i 22 sekunde.

Kako nam javlja Josip Tomić, sportski direktor utrke, pobjednici one teže, duge staze se još ne znaju: -Radi se o 40 kilometara vrlo zahtjevnog terena, pa ćemo pobjednike znati tek kasnije popodne.

Podsjetimo, preko 350 ljubitelja prirode, penjanja i trčanja okupilo se jutros na startu četvrte utrke Škraping . Ovogodišnja utrka namijenila je svoj humanitarni dio Udruzi za mobilitet i školovanje pasa vodiča, te je otvoren broj za donacije 060 60 10 15, na koji svatko može nazvati i simboličnom donacijom pomoći ostvarenju cilja Udruge za nabavu i školovanje jednog psa vodiča za slijepe.

Kraj utrke je predviđen za 19:00 sati, do kada bi većina natjecatelja trebala stići do cilja. Svi koji do naznačenog vremena ne stignu na cilj, dužni su se javiti na telefon organizatoru, koji će osigurati prijevoz do cilja.
Nakon toga biti predviđena je dodjela nagrada i priznanja, a od 22:00 sata posjetitelje će zabavljati Postolar Tripper te Emina Arapović.
Za one najizdržljivije organiziran je i after party uz DJ Danilla Fox i DJ Zen sve do jutarnjih sati.