ZADAR - Vijest da je Sagadin postao trenerom Zadra brzo se proširila. Za emisiju Sport report Radija 057, bivši trener FMP-a, Slobodan Klipa, rekao nam je nekoliko riječi o svojem velikom uzoru i idolu, današnjem treneru Zadra.

- Zmago Sagadin je jedan od legendarnih trenera s ovih prostora. Jedan od onih koji su bili idol i uzor mlađim trenerima, koji su imali cilj ispred sebe da budu kao on, Božo Maljković, Kari Pešić itd. Prema tome, mislim da je on izvrstan trener koji radi na duže staze, kojega treba istrpiti u jednom dužem periodu, koji će svojim radom sigurno za par godina dati ozbiljan rezultat. On je s takvim projektom počeo i u Crvenoj zvezdi u Beogradu, s tim da nije istrpljen, ali mislim da je bio na dobrome putu da napravi ne samo momčad, već i da uspostavi dobre odnose u klubu, riječi su s kojima je Sagadina opisao Klipa.

Klipa trenutno radi kao zaposlenik FMP-a. Prvu momčad ovoga NLB ligaša vodio je do sredine prosinca prošle godine, kada ga je na mjestu prvoga trenera zamijenio Milovan Stepandić.

Našim pozivom bio je iznenađen, ali mu je bilo izrazito drago kada je čuo zašto ga zovemo te je u cijelom razgovoru bio pun hvale za Zmagu Sagadina.

Audio zapis možete poslušati u privitku teksta.