ZADAR - U subotu u sklopu 10. kola regionalne NLB lige u dvorani Krešimira Ćosića gostuje beogradski FMP. U susret toj utakmici obavili smo kratki razgovor sa trenerom FMP-a, Slobodanom Klipom.

Loš početak sezone za vas i vašu momčad. Samo dvije pobjede iz devet utakmica. Iako vas ždrijeb „nije mazio", vjerojatno ste očekivali bolji početak sezone. U Zadar dolazite sa četiri poraza u nizu. 

- Ni prošle godine nismo bili u sjajnoj situaciji kad smo dolazili u Zadar pa smo pružili dostojanstven otpor Zadru, a u regularnom prvenstvu čak smo ga i dobili. Ova ekipa je značajno pomlađena u odnosu na prošlu godinu. Očekivanja su možda bila veća, da ravnopravno igramo. Mi i igramo ravnopravno, ali smo definitivno u rezultatskoj krizi. Nije nas nitko u NLB ligi nadigrao. U većem dijelu svih utakmica imali smo neizvjesne završnice, koje smo ustvari pretvorili u poraze.

Gdje vidite svoju šansu u utakmici sa Zadrom?

- Zadar igra odlično i ima odličnu momčad te je jedan od favorita NLB lige. Naša šansa je u tome da mi uđemo maksimalno energično, a da nas Zadar podcijeni s obzirom na dosadašnje rezultate. Mi tu vidimo šansu. Sigurno da ako Zadar uloži svoj maksimum, da mi tu imamo malo šanse za pobjedom.

Imate mladu momčad, što je sigurno utjecalo na tijesne poraze u završnicama. Da li vam stvara veliki problem nedostatak iskustva u vašoj momčadi?

- Ova momčad ima prosjek od 20 godina. Cilj FMP-a je stvaranje i formiranje momčadi za nekoliko godina koja bi predstavljala značajnu ulogu na ovim prostorima i šire. Postoji žal što smo izgubili od jakih protivnika. Dobili smo Cibonu u Železniku. Žao nam je što ispustili pobjede, pogotovo protiv Zvezde i Partizana gdje smo vodili cijelu utakmicu i to je taj nedostatak iskustva vezan za završnicu. Igramo 37 minuta odlično, a onda to sve prospemo u tri minute. Nadam se da će to već do siječnja biti ispravljeno i da ćemo steći iskustvo igranja neizvjesnih završnica protiv jakih momčadi.

Utakmica Zadra i FMP-a na rasporedu je u subotu s početkom u 16 sati.