ZADAR - Pred Zadranima je jedna od najznačajnijih utakmica sezone. Odlučujući susret četvrtfinala NLB lige protiv FMP-a u Jazinama mobilizirao je sve zadarske snage: igrače, struku, vodstvo kluba, navijače. Sve ono što je bilo dva dana ranije gurnuto je pod tepih, do nekih drugim manje stresnih i utakmicama neopterećenih vremena. Žaliti za propuštenom prilikom i porazom u produžetku u Železniku nije se imalo kada osim neposredno nakon utakmice. Uostalom, u istoj situaciji je bila i protivnička momčad koja je nespretno poražena u prvom susretu. Sudimo li prema dosadašnjim ogledima ovih momčadi u trećoj utakmici ćemo svjedočiti još jednoj uzbudljivoj, izjednačenoj i kvalitetnoj košarkaškoj predstavi. Zadarsku momčad u uzvratu u Železniku vukao je, ove godine često osporavani, Rok Stipčević. Postigao je 8 trica, ubacio 31 koš. Nakon utakmice poručio je:
„Volio bih, da sam ja igrao slabije, a momčad pobijedila. No, što je tu je, pred nama je susret odluke i sva je naša koncentracija usmjerena na subotu. Nadam se dobroj igri, pobjedi i plasmanu na Final Four." Zadrani su se iz Beograda, iako su na put išli charter letom, vratili u petak u ranim poslijepodnevnim satima. Nisu uštedjeli vrijeme, ali bar su dobili priliku za više odmora jer je put trajao kudikamo kraće i bio ugodniji negoli autobusom.

Utakmica počinje u 20 sati, a kako je u pitanju sportski događaj okarakteriziran kao utakmica visokog rizika, policija će snimati tribine u cilju detektiranja i procesuiranja nedoličnog ponašanja navijača. Dvorana za posjetitelje bit će otvorena od 18 sati, na ulazima će biti pojačan vizualni i fizički pregled navijača, a oduzimati će se svi predmeti i navijački rekviziti kojima bi se moglo ozljediti sudionike, igrače ili vodstvo.