Za vikend se održava regata „Hrvatska čigra" na otoku Ugljanu, u mjestu Sutomišćica točnije start i okupljanje jedriličara bit će u petak, 14. ožujka u 18 sati u Olive Island Marini. Regata je specifična po tome što na njoj sudjeluju osobe koje su sudjelovale u ekspediciji Hrvatska čigra.

-U restoranu u marini u petak u 18 sati bit će prikazane fotografije koje će pokazati mladima da se jedrenje „ne broji" od prije 15 godina s hladnjakom, motorom i suvremeni sustavima za navigaciju već da početak ovog sporta seže u daleku povijest. Drugi dio programa bit će predstavljanje poznate jedriličarske obitelji Jože Horvata, kaže Marija Dadić u ime organizatora.
U ovoj tradicionalnoj regati će sudjelovati oko 110 osoba, dolaze Slovenci, Mađari, Englezi a najbrojniji su, dakako, hrvatski državljani.
- Regata je zanimljiva za našu malu, novu marinu, ujedno ćemo s ovim otvoriti sezonu za koju vjerujemo da će biti uspješna.
Inače ova mlada marina još uvijek ima nešto slobodnih vezova, u sastavu marine je restoran u kojem će za Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak biti ponuđen poseban Uskrsni ručak, kaže Marija Dadić, rukovoditeljica marketinga u marini Olive Island Marina.