ZADAR - Imali smo više sreće, nismo 'falili' niti jedan put i zato smo pobjedili. Konkurencija je bila prava i drago nam je da možemo uvijek u takvim prilikama regatavati. Danas smo mi imali više sreće, a sutra će možda 'Gringo 2', kazao je kormilar pobjedničke posade broda 'Damaco' Berislav Vranić na večerašnjem svečanom proglašenju pobjednika u Jedriličarskom klubu 'Uskok'. Uz priznanje, posadi 'Damaca' uručena je i Quadro linija koju je sponzorirao radio 057.

Proglašenje je proteklo i uz degustaciju dalmatinskih specijaliteta pa je tako za 76 posada u fritaju promjera dva metra pripreman brudet u koji je išlo čak 120 kilograma bijele i plave ribe, ali i 50 kilograma 'kapule'. Brudet je za jedriličare pripremao poznati zadarski kuhar Renato Kraljev, a kako nitko ne bi ostao gladan, na gradelama se peklo i 120 kilograma srdela.

Drugo mjesto na trećoj po redu Zadarskoj Koki pripalo je biogradskoj posadi broda 'X-cite' s kormilarom Lukom Šangulinom:
-Bilo je teško, uvjeti su bili dosta varljivi, vjetar se mjenjao, no bilo je odlično. 'Zadarska Koka' je jedna masovna regata koja ima dušu, za razliku od nekih drugih utrka koje možda jesu poznatije i veće, kazao je Šangulin, dodajući i to kako je konkurencija je bila jaka pa se tako pet, šest posada praktički do samog kraja borilo za prvo mjesto.

Treće mjesto pripalo je posadi poznatog zadarskog broda 'Gringo 2' s kormilarom Robertom Sandalićem:
-Bilo je oko šest, sedam jako dobrih brodova s kojima se inače susrećemo cijelu godinu. Na ovoj regati smo izgubili od 'Damaca', a na drugoj nedavno održanoj utrci smo ga pobjedili. Jer, njima pašu laganiji vjetrovi, dok se mi bolje nosimo s jačim vjetrom. No, uvjeti na utrci su bili u redu jer je na moru bilo puno brodova i dosta ljudi koji nisu nešto spektakularno 'vični' jedrenju, tako da je bolje da je bilo tako, kazao Sandalić dodajući pritom kako njegova posada zato 'jedri po svemu'.