U Zadru je jučer održan 3. Donat Open 2023 na kojem je sudjelovalo 293 natjecatelja iz 3 države. Turnir je održan u sklopu Europskog tjedna sporta. Osim što je okupio brojne taekwondaše, bio je i kriterijski turnir za kadetsku i juniorsku reprezentaciju.

- Sport pomiče sve granice, sport je nešto što traži upornost i rad, ali sport je i "fair play". Ono što ja kao Zadranin moram priznati i što nas je svih jako dirnulo je osvajanje zlatne medalje našeg Matea Škare. Hvala ti Mateo što si nas učinio ponosnima i što si svojim radom i trudom pronio ime ove županije i grada cijelim svijetom.", rekao je na svečanosti otvaranja natjecanja u taekwondou i parataekwondou župan Božidar Longin i podsjetio da su treneri organizatora ovog natjecanja Taekwondo klub Donat Đana Bajlo i Miljenko Lisica dobitnici godišnje nagrade Zadarske županije.

U ime Ministarstva turizma i športa skup je pozdravio Tomislav Družak, državni tajnik. On je, uz ostalo, u prigodnoj riječi istaknuo značenje natjecanja na kojemu se istodobno natječu i parataekwondaši i taekwondaši pri čemu je osobita vrijednost poticanje i promicanje jednakosti među sportašima i među ljudima uopće.

Inače, i na ovom natjecanju Mateo Škara pokazao je svoju kvalitetu: natjecao se u tri kategorije i osvojio 2 zlatne i 1 srebrnu medalju.

- Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja i klubovima koji su podržali turnir. Hvala ministarstvu turizma i sporta, Zadarskoj županiji, gradu Zadru i ŠZGZ. Hvala mojim Donatovcima malim i velikim koji su ove dane neumorno pomagali. Vidimo se dogodine, poručila je Đana Bajlo iz TK Donat.