U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku svečano je otvoreno peto Svjetsko prvenstvo u mažoret sportu. Na ovom će natjecanju, koje će završiti u nedjelju, 1. listopada 2023., sudjelovati oko dvije tisuće i 800 mažoretkinja iz niza timova koji su prethodno prošli izlučna natjecanja, iz 14 zemalja sa četiriju kontinetata.

Svečano otvaranje počelo je defileom svih sudionica i predstavljanjem svih službenih osoba, te predstavnika nacionalnih saveza, a Željka Banović, predsjednica Međunarodne federacije mažoret sporta i Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova, uz ostalo je rekla:

- Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu djelovanje međunarodne federacije. Svim sudionicima želimo dobrodošlicu, te da u natjecanju budu uspješni.
U ime Zadarske županije sudionike, uzvanike i goste pozdravio je Ivan Šimunić, pročelnik UO-a za obrazovanje, kulturu i šport, dok je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik kazao:

- Pozdravljam sve sudionike, sve goste i uzvanike u ime gradonačelnika Branka Dukića, u svoje i u ime ŠC-a Višnjik. Želim da se ugodno osjećate u našem gradu, a u natjecanju svima puno uspjeha. Proglašavam ovo peto Svjetsko prvenstvo u mažoret sportu otvorenim!

U sklopu svečanog otvaranja potom je jedna ekipa hrvatskih mažoretkinja izvela posebno pripremljenu točku, a nakon njih i ekipa južnoafričkih mažoretkinja svoju itekako dojmljivu točku sa zanimljivom i atraktivnom koreografijom.

Nakon otvaranja počeo je i natjecateljski dio, a u subotu i u nedjelju svi će timovi pokazati što su pripremili za natjecanje. Završnoga dana predvečer bit će svečanost podjele nagrada i priznanja.