Općinski sud u Zadru odbio je tužbu paške stomatologinje, koja je tvrdila kako joj je povrijeđeno dostojanstvo i pravo na jednako postupanje uznemiravanjem i diskriminiranjem od strane Doma zdravlja Novalja, s osnove političkog i drugog uvjerenja, i to zato što joj je brat gradonačelnik Novalje. 

Diskriminacija se navodno provodila onemogućavanjem stručnog osposobljavanja, uskraćivanjem osnovnog materijala za rad ordinacije, postavljanjem niže kvalificirane osobe za praćenje radnih aktivnosti i rada ordinacije, uskraćivanjem prava na zamjenu dentalnog asistenta, učestalim i nasilnim otvaranjem ormarića s osobnim stvarima tužitelja te objavljivanjem navodnih grešaka u radu tužitelja na oglasnoj ploči tuženika.

Dom zdravlja osporio je tužbu, navodeći kako je stomatologinja kroz dugi niz godina nezakonito naplaćivala usluge što da je i sama priznala. Zaprimljene su i pisane pritužbe pacijenata na naplaćivanje usluga bez izdavanja računa.

Diskriminaciju na sudu nije potvrdio nitko od sadašnjih ili bivših zaposlenika tuženika, dok su pacijenti iskazivali o kvaliteti rada, njenom ophođenju prema pacijentima, urednoj naplati usluge i slično, ali nisu mogli imati saznanja o događajima u Domu zdravlja.

U međuvremenu je podnesena kaznena koja je u fazi potvrđene optužnice i tek se očekuje donošenje presude. Upravno vijeće pronašlo je naime nepravilnosti u radu ordinacije dentalne medicine te uočilo kako Dom zdravlja ne dobiva nikakve račune za izvanstandardne postupke u dentalnoj medicini. Računi za 2013. godinu bili nula kuna što da je jednostavno nemoguće jer kod drugih domova zdravlja ordinacije dentalne medicine godišnje ostvare od 60.000 do 70.000 kuna vlastitih prihoda za obavljanje tih postupaka. Stomatologinja je rekla da krivnja nije samo na njoj, dom zdravlja da joj nije davao materijal pa je ona bila prisiljena nabavljati sama materijal i raditi s tim svojim materijalom, na što je ravnatelj odgovorio da je to neprihvatljivo jer Dom zdravlja nije privatna ustanova gdje netko može nabavljati materijal kako hoće i naplaćivati kako hoće.

Ravnatelj je predložio sporazumni prekid radnog odnosa, a drugi prijedlog da je bio izvanredni otkaz ugovora o radu. Protiv nje je podignuta optužnica da je kao ugovorni stomatolog tuženika, da se protupravno okoristi, pružala dentalne usluge pacijentima naplaćujući ih, ali račune da nije prikazivala tuženiku niti je naplaćena sredstva uplaćivala na račun tuženika već ih je zadržavala za sebe. Ona je uzvratila tužbom za diskriminaciju, ali je sud procijenio da za to nema dovoljno elemenata te ju je odbio.