Treća uzastopna Infobip Shift konferencija u Zadru, u organizaciji tvrtke Infobip, završena je u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku predvečer u utorak, 19. rujna 2023., objavljeno je na stranici SC Višnjika. U javnosti je objavljeno da je bilo 5 tisuća sudionika što znači da će turistički promet u rujnu i naplata boravišnih pristojbi doživjeti svoj boom.

Tvrde to i iz SC Višnjik koji je  zbog tog IT događaja odbio i organizaciju Davis cupa koji je u Splitu doživio svoj sportski i organizacijski debakla. Oni su za zakup dvorane dobili 35 tisuća eura, četiri tisuće eura višenego lani jer su organizatori tražili jedan dan više za pripremu.

Dvodnevno okupljanje niza pojedinaca i uspješnih tvrtki iz IT sektora u dva je dana ponudilo mnoštvo zanimljivih sadržaja. Oko pet tisuća posjetitelja na Višnjiku i 10 tisuća pratitelja on line iz cijeloga svijeta doznalo je, uz ostalo, što ima novo u području IT tehnologije, a mnogi su pribivali i edukativnim i drugim sadržajima na kojima je istupilo više od 50 etabliranih govornika.
Među brojnim posjetiteljima našli su se i sin i otac Selmanović, Arslan i Demir, iz Sarajeva.

- Djelujem u informatičkom sektoru i redovito pratim ove konferencije. Ove smo godine odlučili doći u Zadar i veoma smo zadovoljni - kaže Demir Selmanović.
Njegov je sin Arslan, učenik šestoga razreda osnovne škole, pronašao kutak u kojem je bio John Romero, tvorac mnoštva video igara, pa i nadaleko poznate igre Doom.
- Razgovarao sam s Romerom i odigrao partiju s njim. Bilo je zanimljivo! - kaže Arslan Selmanović.

Organizator je pak, objavio da je ovogodišnja konferencija okupila više od 600 tvrtki i da su sudionici bili iz 30 zemalja širom globusa.