Uoči najveće tech konferencije u ovom dijelu Europe - Infobip Shift konferencije - Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji sa zadarskom tvrtkom Cognism organizira  17. rujna konferenciju u Zadru.

Umjetna inteligencija (AI) se razvija velikom brzinom, a razumijevanje i pravilna uporaba ove tehnologije ključni su za uspješno suočavanje s promjenama koje ona donosi. Stoga rasprave i dijeljenje znanja o implikacijama AI-a ne može i ne smije biti ograničeno samo na Zagreb. Nakon Splita i Šibenika, Zadrani će imati priliku diskutirati o AI-u u nedjelju, 17. rujna od 19 sati u Providurovoj palači, Poljana Šime Budinića 3. Cilj je motivirati i dati smjernice o tome kako se prilagoditi promjenama koje donosi razvoj umjetne inteligencije.

 Na panelu će sudjelovati ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep, osnivač jedne od najboljih hrvatskih IT firmi, Cognism, Stjepan Buljat te Voditelj Galerije Forum u Zagrebu, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar, Feđa Gavrilović.

Danas kad se tehnološki napredak događa brže nego ikad prije, umjetna inteligencija (AI) izranja kao novo središte inovacija i promjena. Internet je prije 30 godina promijenio način na koji komuniciramo, radimo i živimo. Sada, AI slično transformira svaki aspekt našeg okruženja, otvarajući nevjerojatne mogućnosti za društveni, ekonomski i kulturni napredak.

Hrvatska je već prepoznata kao potencijalno plodno tlo za razvoj AI inovacija. Imamo talente, znanje i strastvene pojedince potrebne za pokretanje promjena. Zadar i Dalmacija, prepoznatljivi po svojoj bogatoj povijesti i kulturi, sada se suočavaju s prilikom da postanu predvodnici u modernoj tehnološkoj transformaciji.

Pitanje koje se nameće je: Hoće li se Zadar i Dalmacija odazvati na ovu pozivnicu za sudjelovanje u razvoju tehnološke budućnosti? Hoće li prepoznati potencijal koji se proteže ispred njih, priliku da postanu središte inovacija, stvaranja novih radnih mjesta i poticanja rasta?

Na konferenciji prigodnog naziva Zadar Uoči najveće tech konferencije u ovom dijelu Europe - Infobip Shift konferencije - Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji sa zadarskom tvrtkom Cognism priređuje nastup 17. rujna u Zadru.s Answer to AI `s Call, CroAI u suradnji s Cognismom dovodi 4 stručnjaka različitih profesija, koji će govoriti tome kako oni vide trenutno stanje i implikacije AI-a. "Na taj način kreiramo platformu za učenje, ali i razvijanje i realizaciju novih ideja, i izvan Zagreba", objasnila je Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.