Bivši ravnatelj gimnazije Vladimira Nazora i gradski vijećnik te aktualni zastupnik Rade Šimičević „ukrao je show" tog dana kada su Zadrani pričali i imali potrebu komentiranja koncerta u počast Tomislavu Ivčiću. Učiteljski stan u Salima za čije ometanje posjeda je HDZ-ov saborski zastupnik Rade Šimičević tužio Općinu Sali, postao je nacionalna tema.

Zadarski HDZ o tome šuti jer nemaju dovoljno informacija, makar se radi o njihovom saborskom zastupniku koji, kako doznajmo, želi ponovno na listu za Sabor. I sam Šimičević  se požalio kako su mu to namjetili iz drugog stranačkog tabora u Zadru.

Bivši zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić očekuju i da Šimičević traži pravo od Države na stan kojeg koristi u Zagrebu za ovog četverogodišnjeg mandata.

Načelnik Općine Sali, Zoran Morović u svom pisanom očitovanju, istaknuo je kako "Ni u jednom od ova dva postupka, do današnjeg dana, supruga g. Šimičevića nije dostavila dokaz o postojanju stanarskog prava na predmetnoj nekretnini. Takva činjenica ne proizlazi ni iz imovinske kartice g. Šimičevića, kao saborskog zastupnika", ustvrdio je načelnik Sali.

Šimičević  je prije više od 30 godina bio korisnik stana u Salima za koji ga, kako je izjavio Šimičević za Novu TV vežu sentimentalne stvari dok je ljetovanje u tom stanu odlučno demantirao. -  Tamo mi je uniforma, tamo su mi neki suveniri koje sam donio iz rata, izjavio je Šimičević koji je u toj izjavi zaboravio  spomenuti 500 gramofonskih ploča.

Učiteljski stan u Salima od 71.4 kvadrata bio je tema i na N1 televiziju u emisiji Domagoja Novokmeta koji je za sugovornika uspio dobiti samo županijskog vijećnik Marka Pupića Bakrač. Uz političke opservacija, Pupić Bakrač je naveo i primjer svoje majke koja je učiteljevala u susjednoj Božavi i bila korisnik školskog stana.

-  I moja je majka bila učiteljica na Dugom otoku, u Božavi, te koristila učiteljski stan, kao i mnogi drugi na otocima. Kako to da nikome od njih nije palo na pamet ono što pokušava Rade Šimičević, pita se Pupić-Bakrač.

Pupić Bakrač je poentirao navodeći HDZ-ov sindrom Sali koje je kao prebivalište prijavio predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka Petešić da bi dobio na korištenje državni stan u Zagrebu. Neki su fotografi uhvatili Šimičevića kako Frki Petešiću tumači svoj slučaj prije početka koncerta na Forumu počast Tomislavu Ivčiću.

- To su njihovi etički standardi. Oni su isti pa je u redu da sjede jedan do drugog i onda Šimičević na sav glas pjevaju Kalelargu, istaknuo je Pupić Bakrač. On je među ostalim podsjetio na peticiju za naziv Kalelarge koju je Šimičević  kao HDZ-ov gradski vijećnik  potpisao da bi na Gradskom vijeću bio protiv toga jer je, podsjeća Pupić Bakrač na njegovu izjavu, razgovarao sa svećenicima.

Pupić-Bakrač ističe i kako  su lokalne vlasti napravile ogroman propust jer su Šimičeviću i njegovoj supruzi dozvolile da zadrže ključeve stana, koji se tijekom školske godine i dalje koristio kao učiteljski, iako ni Šimičević ni njegova supruga ne rade u tamošnjoj školi već godinama.