Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar koja je zadužena za otoke  provela je  kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 62 i 40 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe. Radi se o lopovskom paru sa zadsrkog i zagrebačkog područja koji su stari  policijski znanci. 

Uhvaćani su tek nakon što su operirali u crkvi.

Sumnjiči ih se da su 16. kolovoza 2023. godine u Preku provali u župni ured odakle su ukrali novac, te da su 31.srpnja/01. kolovoza na Dugom otoku, provalili u prodajni objekt trgovačkog društva odakle su otuđili novac.

Također ih se sumnjiči da su sredinom svibnja ove godine u Lukoranu provalili u skladište trgovine u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili cigarete, alkohol i druge razne artikle vrijednosti oko nekoliko tisuća eura.

Policija je otkrila da su prošle godine, krajem rujna u Kalima provalili u kuću u vlasništvu 61-godišnjaka odakle su ukrala tri vrijedna ručna sata i zlatni nakit.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem nadležnog suda provedena je pretraga doma kojeg osumnjičenici koriste na području Ugljana gdje je pronađen dio predmeta koji potječe od kaznenih djela.

Zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela Teške krađe, protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je u subotu, 19. kolovoza 62-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.